Національна мережа незалежних медіа
Національна мережа незалежних медіа

Національна мережа незалежних медіа
Національна мережа незалежних медіа
пн, 16 вересня
+21
$   41.36
  46.01

23 черв. 2023 09:41

Останнє оновлення  
29 лип. 2024 14:00
Світ
0

221

0

Знайшли рештки зниклого батискафа «Титан», що прямував до «Титаніка». Пасажири загинули

Знайшли рештки зниклого батискафа «Титан», що прямував до «Титаніка». Пасажири загинули

Всі п'ятеро пасажирів, які перебували на борту, загинули.


Screenshot_3

Уламки зниклого у неділю батискафа "Титан" виявили за допомогою дистанційно керованого підводного пошукового апарату (ROV) у 487 м від носової частини затонулого "Титаніка". Всі п'ятеро пасажирів, які перебували на борту, загинули.

Пошукова команда повідомила про виявлення окремих шматків, які дозволили владі підтвердити, що вони походять з "Титана". За попередніми даними, на борту стався вибух.

Невідомо, коли саме стався вибух і що могло його спричинити, пише ВВС.

На борту семиметрового "Титана" перебували британський бізнесмен Геміш Гардінг, британсько-пакистанський бізнесмен Шахзада Давуд і його син Сулейман, колишній французький водолаз Поль-Анрі Наржеоле та Стоктон Раш, генеральний директор OceanGate, компанії, якій належить батискаф.

Контрадмірал берегової охорони США Джон Могер заявив на пресконференції, що він не має відповіді на питання, чи вдасться знайти тіла п'ятьох чоловіків, які були на борту.

Знайшли рештки зниклого батискафа «Титан», що прямував до «Титаніка». Пасажири загинули

"Це неймовірно невблаганне середовище там, на морському дні", - сказав він.

Контр-адмірал Могер додав, що підводний пошуковий апарат ROV залишатиметься в цьому районі, поки триває розслідування того, що сталося.

Підводний апарат, який занурювався до "Титаніка", важив 10 432 кг і, як вказано на вебсайті виробника, міг опускатися на глибину до 4 тис. метрів. Він міг забезпечувати життєдіяльність п'ятьох членів екіпажу протягом 96 годин.

На сайті компанії, яка розробляє підводні апарати для занурень, йдеться, що після успішних експедицій до "Титаніка" у 2021 та 2022 роках вона планує продовжувати такі тури щороку.

Одна з експедицій, що складається з 12 занурень, запланована на літо 2023 року.

21 черв. 2023 16:02

Останнє оновлення  
29 лип. 2024 14:00
Світ
0

390

0
Біля затонулого «Титаніка» зник підводний човен. Хто на ньому і що відомо сьогодні?

Одним з учасників експедиції є Геміш Гардінг – британський мільярдер і дослідник, якому належить ряд світових рекордів перебування під водою та на дні океану.


ba0952c227dbcca17da3f5c20a10e054

Підводний човен, який використовували для огляду туристами уламків "Титаніка", зник в Атлантичному океані. Наразі триває пошуково-рятувальна операція. На цей час невідомо, скільки людей перебувало на борту зниклого підводного човна.

Згідно з інформацією компанії, підводний апарат здатний вміщати п’ять осіб, зазвичай включає пілота, трьох платних гостей і так званого «експерта з контенту».

Затонулий корабель "Титанік" розміщується на глибині 3800 м на дні Атлантичного океану, що приблизно за 600 км від узбережжя Ньюфаундленду, Канада. Судно стали широко досліджувати відтоді, як його виявили в 1985 році.

У людей, які перебувають на туристичному підводному човні, що зник біля затонулого "Титаніка" залишилося 30 годин запасу кисню кисню. На облавку досі лишаються 5 людей, серед них є пакистанський та британський магнати. Про це пише CNN.

Зазначається, що гідро-акустичним пристроям удалося зафіксувати звуки стукоту, які лунали з проміжком у пів години напередодні. Завдяки цьому і планують установити, де перебуває судно. До спецоперації залучені військові зі США та Канади, а також три літаки Сі-130.

Свою допомогу запропонувала і Франція. Емманюель Макрон розпорядився відправити судно, що оснащене підводним роботом, за допомогою якого планують знайти і дістати субмарину, а головне - врятувати 5 життів доки ще не пізно.

Хто перебуває на борту підводного човна

Відомо, що одним з учасників експедиції є Геміш Гардінг – британський мільярдер і дослідник, якому належить ряд світових рекордів перебування під водою та на дні океану. Саме він опустився на дно Маріанської впадини, на що в нього пішло 4 дні.

Також на борту "Титана" перебуває Шахзада Давуд – один із найбагатших людей Пакистану, з сином Сулеманом.

Біля затонулого «Титаніка» зник підводний човен. Хто на ньому і що відомо сьогодні?