Національна мережа незалежних медіа
Національна мережа незалежних медіа

Національна мережа незалежних медіа
Національна мережа незалежних медіа
чт, 19 вересня
+12
$   41.45
  46.11

18 черв. 2024 14:47

Останнє оновлення  
29 лип. 2024 14:01
Здоров'я
0

639

0

Жінка, якій ставили діагноз «безпліддя», народила 8-му дитину. Фото

Жінка, якій ставили діагноз «безпліддя», народила 8-му дитину. Фото

У сім'ї - 6 дівчаток та 2 хлопців. 


Вірі Войтків – 40 років. Вона вийшла заміж у 18 та одразу захотіла стати мамою. Попри бажання мати власних дітей, перші дві вагітності Віри були невдалими. На терміні 14-15 тижнів вона втрачала своїх ненароджених крихіток. А у 20 років молодій жінці поставили діагноз – безпліддя.

Її історію розповідає Перше медичне об’єднання Львова.

На деякий час Віра перестала займатися репродуктивними питання. Хотіла дати своєму виснаженому організму перепочити фізично і психологічно. Утім, від мрії про материнство не відмовилася і міркувала собі ось так:

«Якщо все-таки буде Божа воля на те, аби я була мамою, то дітей буде багато». І якось під час медичного огляду Віра дізнається, що вона знову при надії. Через негативний досвід попередніх вагітностей, жінка боялася зробити зайвий рух, аби не нашкодити. Ставилася до свого тіла, як до крихкої вази. І таки змогла виносити дитя. Тоді Вірі було 21. Пригадує свої тодішні емоції: «У перші дні після народження первістки мені здавалося, що то сон. Я не вірила, що змогла виносити і народити. Щастю не було меж!». І так мрія Віри здійснилася. Одне за одним вона народила семеро діточок. 

У 40 років – жінка увосьме стала мамою. Її донечка Амелія з’явилася на світ у лікарні Святої Анни, що більш відома серед львів’ян як пологовий на Мечникова. Вага крихітки при народженні – 3500 г, зріст – 53 см. Тепер Віра мама шістьох дівчаток і двох хлопців. 

Тут на Мечникова Віра народжує вже вп’яте поспіль, бо на 100% довіряє своїй лікарці, з якою знайома вже 12 років.

«У нас особливий зв’язок. Інколи вона передчуває те, що мені потрібна консультація і телефонує швидше, аніж я їй. Скажу так: кожна вагітність є особливою і під час кожної тривога мене не полишала. Але коли поруч лікарі з багаторічним стажем, страх зникає», – запевняє породілля і дякує за своє багатодітне щастя лікарям та Богові.

Жінка, якій ставили діагноз «безпліддя», народила 8-му дитину. ФотоЖінка, якій ставили діагноз «безпліддя», народила 8-му дитину. Фото - фото 2Жінка, якій ставили діагноз «безпліддя», народила 8-му дитину. Фото - фото 3Жінка, якій ставили діагноз «безпліддя», народила 8-му дитину. Фото - фото 4