Національна мережа незалежних медіа
Національна мережа незалежних медіа

Національна мережа незалежних медіа
Національна мережа незалежних медіа
вт, 07 травня
+12
$   39.36
  42.4

12 груд. 2023 10:47

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:58
Політика
0

126

0

Зеленський запропонував компанія США створити оборонний хаб в Україні

Зеленський запропонував компанія США створити оборонний хаб в Україні

Україна також хоче запросити американських партнерів увійти в частку українських оборонних компаній, що буде в інтересах усіх сторін.


bee9bf58ee04d8b7332d46e2ecf7a7df_1702334328_extra_large

Під час візиту до Сполучених Штатів Америки президент України Володимир Зеленський провів зустріч із керівниками американських оборонних компаній.

Про це повідомляє Офіс президента.

Зокрема, на зустрічі, що відбулася в Українському домі у Вашингтоні, були присутні президент BAE Systems Том Арсено, голова та виконавчий директор Day & Zimmermann Гарольд Йох, президент Boeing Теодор Колберт, виконавчий директор Sierra Nevada Фатіх Озмен, віцепрезидент Northrop Grumman Стівен О’Брайан, віцепрезидент RTX Джефф Шоклі, віцепрезидент Lockheed Martin Реймонд Піселлі, віцепрезидент General Dynamics Марк Руале, виконавчий директор D&M Holding Деніел Пауерс, віцепрезидент AeroVironment Чарльз Дін.

Глава держави подякував усім працівникам американських оборонних компаній, які виготовляють зброю, що рятує українців і допомагає нашій армії захищати країну.

Володимир Зеленський розповів про ідею створити оборонний хаб у Європі, який розміщуватиметься на території України, оскільки наша країна має сьогодні багато практичного досвіду, набутого через війну.

Зеленський запропонував компанія США створити оборонний хаб в Україні

За його словами, для реалізації цієї ідеї наша держава готова дуже швидко ухвалювати всі необхідні рішення, спрощувати бюрократичні процедури, а також робити замовлення.

«Ми готові вирішувати швидко, і вже почали це робити, бо в нас немає іншого шляху змінювати систему, тому що в нас війна», – зазначив президент.

Глава держави наголосив, що Україна готова й вироблятиме більшу кількість боєприпасів та військової техніки, однак їй потрібна підтримка з боку таких потужних компаній. Зокрема, йдеться про спільне виробництво артилерійських боєприпасів, систем протиповітряної оборони, артилерійських і ракетних систем.

Він розповів, що Україна також хоче запросити американських партнерів увійти в частку українських оборонних компаній, що буде в інтересах усіх сторін.

Крім того, Володимир Зеленський відзначив важливість креативного та інноваційного підходу в оборонній індустрії, прикладом чого є проєкти в межах FrankenSAM, які дали змогу інтегрувати сучасні західні та старі радянські технологічні рішення для досягнення швидкого результату в захисті українських міст і життів наших громадян.

11 груд. 2023 09:53

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:58
Політика
0

90

0
Сьогодні Зеленський у США, де зустрінеться з Байденом

Серед ключових тем на переговорах у Вашингтоні буде продовження оборонної співпраці України та США


Screenshot_1

Сьогодні, 11 грудня, Володимир Зеленський розпочне робочий візит до Сполучених Штатів Америки. Президент України зустрінеться з президентом США Джозефом Байденом, проведе низку зустрічей і переговорів.

Про це повідомляє Офіс президента України.

«Володимир Зеленський фокусуватиметься на забезпеченні єдності США, Європи та світу навколо підтримки України в захисті від російського терору та у зміцненні міжнародного порядку, заснованого на правилах і повазі до суверенітету кожної нації», - додали в ОП.

Серед ключових тем на переговорах у Вашингтоні буде продовження оборонної співпраці України та США, зокрема спільних проєктів із виробництва зброї та систем ППО, а також координація зусиль двох держав у наступному році.