Національна мережа незалежних медіа
Національна мережа незалежних медіа

Національна мережа незалежних медіа
Національна мережа незалежних медіа
пт, 20 вересня
+13
$   41.44
  46.24

24 трав. 2024 15:03

Останнє оновлення  
29 лип. 2024 14:01
Політика
0

306

0

Зеленський показав знищену друкарню у Харкові. Відео

Зеленський показав знищену друкарню у Харкові. Відео

Відновлення роботи друкарні може зайняти чимало часу, приблизно кілька місяців.


24 травня Володимир Зеленський перебуває із робочим візитом на Харківщині. Президент поїхав на місце ракетного обстрілу 24 травня, який забрав життя семи людей. Також окупанти знищили 50 тисяч книг у друкарні.

«Один із найбільших поліграфічних комплексів Харкова та всієї України.

Вчора внаслідок російського ракетного удару тут загинуло семеро людей. Мої співчуття рідним і близьким. Іще 21 людина зазнала поранень. Зруйновано виробничий комплекс, десятки тисяч книжок спалені цим ударом. Багато дитячої літератури, навчальних посібників, підручників...

Ніколи російський терор не має залишатися безкарним. Ми крок за кроком робимо так, щоб російська держава відчувала наслідки й ціну свого зла», - написав президент у фейсбуці, опублікувавши відео.



Власник поліграфічного комбінату «Фактор-Друк» Сергій Політучий в ефірі Радіо Свобода заявив, що удар по друкарні зменшить потужність галузі на 40%.

«Склалася ситуація, коли всі сукупні потужності друкарень України вже не могли забезпечити потреби видавництв. З руйнуванням нашої типографії сукупна потужність зменшиться не менш, ніж на 30-40 відсотків. І таким чином, сам процес друкування книг, включаючи і підручники, які ми друкували – мабуть, до 50 відсотків всіх підручників, які друкувалися у державі. Як це будемо робити завтра, я на зараз не знаю», – сказав Політучий.