Національна мережа незалежних медіа
Національна мережа незалежних медіа

Національна мережа незалежних медіа
Національна мережа незалежних медіа
пн, 16 вересня
+22
$   41.36
  46.01

2 верес. 2024 16:49

Останнє оновлення  
2 верес. 2024 16:49
Політика
0

378

0

Зеленський і прем'єр Нідерландів відвідали запорізьку школу

Зеленський і прем'єр Нідерландів відвідали запорізьку школу

В регіоні реалізується програма будівництва підземних шкіл.


Президент України Володимир Зеленський разом із прем'єр-міністром Нідерландів Діком Схоофом відвідали перший тематичний урок в одному із запорізьких навчальних закладів.

Про це пише Офіс президента.

«Запоріжжя. Разом із прем’єр-міністром Нідерландів Діком Схоофом відвідали перший тематичний урок в одному з навчальних закладів міста. Поспілкувалися з учнями, привітали їх із початком навчального року. Ми пишаємося нашими школярами-героями, які, незважаючи на всі труднощі, навчаються та борються. Дякуємо за вашу любов до України», – написав президент.

За інформацією пресслужби глави держави, під час візиту Зеленський та Схооф поспілкувалися з учнями 1-го та 11-го класів. Президент підкреслив, що для нього велика честь бути сьогодні в Запоріжжі разом із Схоофом.

 «Хотіли привітати вас із цим днем. Ви великі молодці, що навчаєтеся, що прагнете знань. Ми дуже пишаємося вами – нашими дорослими героями, які, попри всі труднощі, продовжують навчання і борються. Дякуємо вам за вашу любов до України, за ваш патріотизм. Але все ж для нас ви залишаєтеся дітьми», – сказав Зеленський.

Зеленський і прем'єр Нідерландів відвідали запорізьку школу

Схооф також акцентував увагу на важливості залишатися, вчитися та розвиватися в Україні.

«Ми розуміємо, наскільки складні умови ви переживаєте. Але, будь ласка, продовжуйте навчання. Нідерланди залишаються з Україною у всіх сенсах – економічно, політично, фінансово, мілітарно», – зазначив він.

Прем'єр-міністр також подарував школярам кілька відомих нідерландських книжок, перекладених українською мовою.

Голова обласної військової адміністрації Іван Федоров поінформував Зеленського та Схоофа про те, що в Запоріжжі для забезпечення безпечного навчання облаштовують аудиторії в укриттях. Місто, розташоване близько до фронту, щодня зазнає обстрілів з боку РФ.

Зеленський і прем'єр Нідерландів відвідали запорізьку школу - фото 2

Федоров додав, що в регіоні реалізується програма будівництва підземних шкіл. До кінця року планують облаштувати ще вісім закладів в укриттях, що дозволить навчати понад 6 тисяч учнів в офлайн-режимі.

Нагадаємо, президент Зеленський провів важливі обговорення щодо ситуації на фронті та розвитку української далекобійної зброї, наголосивши на важливості підтримки оборонних операцій і подякувавши розробникам новітніх систем озброєння.