Національна мережа незалежних медіа
Національна мережа незалежних медіа

Національна мережа незалежних медіа
Національна мережа незалежних медіа
нд, 08 вересня
+13
$   41.02
  45.56

22 лют. 2024 17:40

Останнє оновлення  
29 лип. 2024 14:01
Економіка
0

494

0

Завершують будівництво потужного водогону для мільйона жителів Дніпропетровщини

Завершують будівництво потужного водогону для мільйона жителів Дніпропетровщини

Це масштабний проєкт, який Агентство відновлення реалізує в рекордні терміни та часом під загрозою обстрілів або ж і під самими обстрілами.


Завершують будівництво потужного водогону для мільйона жителів Дніпропетровщини

В Україні завершують будувати магістральний водогін, котрий постачатиме воду щонайменше для мільйона людей Дніпропетровській області.

Про це повідомляє Державне агентство відновлення та розвитку інфраструктури України

Будівництво стартувало за кілька днів після того, як росіяни підірвали Каховську гідроелектростанцію. Головне завдання – повернути жителям вільний доступ до питної води.

«В Україні давно (а може й ніколи) не реалізовувався проєкт такого масштабу та соціального значення, ще й в настільки стислі терміни. Погодження документації, координація роботи з обласними військовими адміністраціями, пошук підрядників - це все треба було робити швидко. Багато матеріалів та обладнання завозили з-за кордону. Все мало бути злагоджено, щоб жоден процес не зупинився», - зазначив заступник міністра розвитку громад, територій та інфраструктури Мустафа Найєм.

На деяких ділянках роботи тривали у цілодобовому режимі.

Наразі триває монтаж камер для обслуговування, огляду, регулювання мережі трубопроводу. Також встановлюють запірну арматуру й інше необхідне обладнання. Саме камера допоможе захистити водогін від температурних коливань, що відбуваються сезонно. Роботи на 96 таких камерах виконано на 80%. Вже звели стіни, заклали фундаменти та нанесли гідроізоляцію.

Інгулець – Південне водосховище (Кривий Ріг)

Будівельники виконують роботи на насосних станціях, монтаж труби виконано на понад 90%. Працює 158 одиниць техніки, більше 340 працівників.

Марганець – Нікополь – Покров

Будівельники виконують роботи на насосних станціях, монтаж труби виконано на 98%, паралельно проводять роботи з засипки труби. Задіяно 220 працівників, 38 одиниць техніки.

Запоріжжя – Томаківка – Марганець

Будівельники виконують роботи на насосних станціях, монтаж труби виконано на 99%, проводять роботи з засипки труби. Задіяно понад 570 робітників і 260 одиниці техніки.

На кожній із ділянок працюють інженери-консультанти та представники незалежного технагляду. Окремо за сприяння USAID ERA «Економічна підтримка України» буде проведено комплексний технічний аудит проєктної документації на будівництво усіх трьох ділянок водогону.

За словами Найєма, реалізація таких проєктів дає стійкість країні. Зокрема – прифронтова логістика, будівництво магістрального водогону, захист обʼєктів енергетики, відновлення деокупованих сіл.

Завершують будівництво потужного водогону для мільйона жителів ДніпропетровщиниЗавершують будівництво потужного водогону для мільйона жителів Дніпропетровщини - фото 2Завершують будівництво потужного водогону для мільйона жителів Дніпропетровщини - фото 3