Національна мережа незалежних медіа
Національна мережа незалежних медіа

Національна мережа незалежних медіа
Національна мережа незалежних медіа
пт, 17 травня
+21
$   39.43
  42.85

22 листоп. 2023 13:47

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:58
Суспільство
1

59

0

Зафіксовано дефіцит електроенергії – «Укренерго»

Зафіксовано дефіцит електроенергії – «Укренерго»

Закликали економити світло у вечірній час


Screenshot_11

Сьогодні в енергосистемі зафіксовано дефіцит електроенергії. Диспетчерський центр «Укренерго» прогнозує, що у вечірні години він може збільшитися. 

Три основні причини дефіциту:

  • збільшення споживання через похолодання;
  • підвищена аварійність блоків електростанцій;
  • недостатність обсягів імпорту електроенергії з ЄС;

Диспетчерський центр «Укренерго» шукає можливості покриття дефіциту.

«Закликаємо українців ощадливо споживати електроенергію протягом доби. Не вмикайте одночасно потужні електропристрої, вимикайте світло в порожніх приміщеннях, перенесіть прання на нічні години», - зазначають енергетики.

Частину енергоблоків ще відбудовують після влучань російських ракет та дронів, а відновлені не можуть нести таке ж навантаження, як до пошкодження.

20 листоп. 2023 09:48

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:58
Економіка
0

127

0
Завершили ремонт усіх 9 блоків на українських АЕС та під’єднали їх до енергосистеми

Атомна генерація забезпечує понад 55% потреб країни в електроенергії.


b94928148b6ff7aaa0451f6483a0ee1d_1688233986_extra_large

Фахівці НАЕК «Енергоатом» завершили планові ремонти на останньому, 9-му атомному блоці вітчизняної АЕС. Відтепер на повну потужність працюють усі енергоблоки, розташовані на підконтрольній Україні території.

Про це повідомив міністр енергетики Герман Галущенко у своєму телеграмі.

«Масштабну ремонтну кампанію на атомних станціях, яка тривала кілька місяців, завершено ще до початку зими. І це надзвичайно важливо, адже саме атомна генерація забезпечує понад 55% потреб країни в електроенергії. Це найбільш стійка та стабільна генерація, яка дала можливість вистояти нашій енергосистемі минулої зими. І впевнений: так буде і цього опалювального сезону», - зазначив Галущенко.

Міністр відзначив професійну роботу енергетиків, зокрема атомників, які працювали з випередженням графіків, аби встигнути провести ремонти та зробити усе необхідне, щоб блоки працювали і видавали електроенергію в мережу до завершення поточного ОЗП.

«Також фахівці «Енергоатому» спільно з нашими партнерами з компанії Westinghouse зробили все можливе, аби атомні блоки ВВЕР 440, на яких раніше використовували російське паливо, вже цього року працювали на паливі, виробленому на заводі компанії у Швеції. Отже, ми не тільки вчасно завершили ремонти, але й поставили крапку в монополії Росії на цьому сегменті ринку ядерного палива», - додав урядовець.

Завершили ремонт усіх 9 блоків на українських АЕС та під’єднали їх до енергосистеми