Національна мережа незалежних медіа
Національна мережа незалежних медіа

Національна мережа незалежних медіа
Національна мережа незалежних медіа
пн, 16 вересня
+22
$   41.36
  46.01

27 лип. 2023 07:23

Останнє оновлення  
29 лип. 2024 14:00
Події
0

115

0

За останні дні РФ частково знищила 26 об'єктів портової інфраструктури та 5 цивільних суден

За останні дні РФ частково знищила 26 об'єктів портової інфраструктури та 5 цивільних суден

Росіяни обмежують судноплавство в районі тимчасово окупованого Криму та біля територіальних вод Болгарії.


1627896048_kubrakov

Міністр розвитку громад, територій та інфраструктури України Олександр Кубраков повідомив, що за останні дев'ять днів атак Росії пошкоджено та частково знищено 26 об'єктів портової інфраструктури та 5 цивільних суден.

"Спільно засудили вихід росії за Зерновою ініціативою та цілеспрямовані ракетні та дронові атаки на портову інфраструктуру півдня України. Тільки за останні 9 днів внаслідок атак Росії пошкоджено та частково знищено 26 об'єктів портової інфраструктури та 5 цивільних судів", - написав він у Facebook у середу ввечері за підсумками засідання Ради Україна-НАТО.

Окрім того, за словами Кубракова, росіяни обмежують судноплавство в районі тимчасово окупованого Криму та біля територіальних вод Болгарії.

"Цим РФ фактично блокує рух суден у напрямку морських портів України", - наголосив він.

"Маємо діяти швидко і рішуче. Не можна допустити блокади Чорного моря російськими військами. Це може призвести не лише до втрат української економіки, а й до серйозної продовольчої кризи у світі, зокрема, в таких гуманітарно чутливих регіонах як Африка та Азія", - зазначив Кубраков.

Міністр повідомив, що шляхи протидії атакам країни-агресора та перешкоджанню РФ вільному торговельному судноплавству вже обговорюються.

Він також висловив подяку союзникам з Альянсу за рішення посилити свою розвідувальну діяльність у акваторії Чорного моря.

"Розраховуємо, що це допоможе стабілізувати безпекову ситуацію і створить умови для відновлення нормальної роботи українських портів", - зазначив міністр.

 

24 лип. 2023 07:56

Останнє оновлення  
29 лип. 2024 14:00
Події
0

125

0
Російські дрони атакували Дунайські порти на Одещині

Є руйнування та постраждалі


port (4)

У ні на 24 липня російські окупанти вдарили іранськими дронами Shahed по Дунайських портах в Одеській області.

Про це повідомила речниця пресцентру Сил оборони півдня Наталя Гуменюк в ефірі телемарафону.

Три безпілотники збила протиповітряна оборона, однак є влучання в один з портів. Там зруйнований аграрний ангар, де зберігалось зерно. Пошкоджені ще кілька резервуарів для різних видів вантажів та інше портове майно.

Внаслідок нічної атаки шестеро постраждалих людей. До лікарні області госпіталізували чотирьох поранених. Інші троє – з легкими осколковими пораненнями та забоями тіла.

Речник Одеської ОВА Сергій Братчук опублікував фото з місця «прильоту».

Російські дрони атакували Дунайські порти на ОдещиніРосійські дрони атакували Дунайські порти на Одещині - фото 2Російські дрони атакували Дунайські порти на Одещині - фото 3