Національна мережа незалежних медіа
Національна мережа незалежних медіа

Національна мережа незалежних медіа
Національна мережа незалежних медіа
пн, 16 вересня
+21
$   41.36
  46.01

12 берез. 2024 10:24

Останнє оновлення  
29 лип. 2024 14:01
Культура
0

724

0

З міжнародної телеверсії «Оскар» вирізали перемогу «20 днів у Маріуполі»: у Disney назвали причину

З міжнародної телеверсії «Оскар» вирізали перемогу «20 днів у Маріуполі»: у Disney назвали причину

Там кажуть, що ефір мав часові обмеження.


До скороченої міжнародної телеверсії церемонії «Оскар» не потрапило нагородження українського документального фільму «20 днів у Маріуполі».

Представники Disney Entertainment пояснили, що зробили це передусім через часові обмеження, пише «Голос Америки».

За словами представників компанії, вибір номінацій для скороченої версії визначили заздалегідь – під час планування декілька тижнів тому. Окремі категорії та частини шоу не вдалося включити до 90-хвилинної версії для міжнародної авдиторії через часові обмеження, пояснили у Disney Entertainment.

«Зведений підсумок усіх пропущених переможців, зокрема «20 днів у Маріуполі», до скороченої версії включено», – заявили в компанії.

Там додали, що ліцензію на показ повної церемонії наживо та її альтернативної 90-хвилинної версії в Україні надали «Суспільному».

У Disney Entertainment також заявили, що звернулись до українського суспільного мовника щодо того, «у якому вигляді церемонію транслювали в Україні».

Раніше на «Суспільному» повідомляли, що ввечері 11 березня планували показати міжнародну скорочену версію «Оскара», проте виявили, що організатори вирізали нагородження українських документалістів. Компанія українського мовника висловила обурення організаторам – компанії The Walt Disney Company – та вирішила показати повну версію.

Водночас на «Суспільному» зауважили, що у 2023 році в скороченій міжнародній телеверсії з'явилася номінація «Найкращий повнометражний документальний фільм», у якій перемогу здобула стрічка про Олексія Навального. Також організатори включили політичну промову його дружини Юлії.

Нагадаємо, вночі, 11 березня, американська кіноакадемія оголосила переможців престижної премії «Оскар» 2024 року. Найбільше нагород отримав фільм «Оппенгеймер».

Стрічка «20 днів у Маріуполі» воєнного кореспондента Мстислава Чернова та фотографа Євгена Малолєтки отримала премію «Оскар» у номінації «Найкращий повнометражний документальний фільм». Це перший український фільм, який здобув цю престижну нагороду Американської кіноакадемії.