Національна мережа незалежних медіа
Національна мережа незалежних медіа

Національна мережа незалежних медіа
Національна мережа незалежних медіа
сб, 11 травня
+12
$   39.72
  42.81

20 листоп. 2023 17:01

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:58
Світ
0

80

0

Японія планує надати 160 млн євро на проєкти економічного відновлення України

Японія планує надати 160 млн євро на проєкти економічного відновлення України

Японія запевнила що й надалі підтримуватиме Україну.


Screenshot_24

Японія планує надати 160 млн євро для підтримки проєктів економічного відновлення України. 

Про це заявив представник Уряду Японії під час зустрічі з українськими урядовцями у понеділок, 20 листопада, повідомив Урядовий портал.

Японські державні міністри запевнили, що позиція їхньої країни щодо підтримки України буде незмінною.

Зокрема на зустрічі були присутні державний міністр закордонних справ Японії Кійото Цуджі, державний міністр економіки, торгівлі та промисловості Кадзучіка Івата й представники японського бізнесу.

Українські урядовці озвучили пріоритети Уряду України щодо швидкого відновлення: енергетика, житло, критична інфраструктура, гуманітарне розмінування та підтримка бізнесу. Україна подякувала японській делегації за місію, яка сприятиме подальшому залученню японських компаній до відбудови.

«Україна зацікавлена у створенні спільних підприємств, особливо у переробній промисловості. Для нас важлива співпраця у сферах АПК, металообробки, машинобудування, критичної сировини та ІТ. Досвід Японії в післявоєнному відновленні може стати в пригоді для економічного відновлення України», — сказав прем’єр-міністр України.

15 листоп. 2023 17:19

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:58
Світ
0

103

0
Данія виділяє 7 млн євро у Фонд підтримки енергетики України

Гроші спрямують на закупівлю обладнання для відновлення енергетичної інфраструктури


Screenshot_13

Данія перерахує до Фонду підтримки енергетики України грантовий внесок на загальну суму 7 млн євро. Гроші спрямують на закупівлю обладнання для відновлення енергетичної інфраструктури, що постраждала від російських атак.

Про це повідомив міністр клімату, енергетики та комунальних послуг Данії Ларс Огор під час зустрічі з міністром енергетики України Германом Галущенком.

За словами Огора, найближчим часом Данія внесе 4 мільйони євро. Ще 3 мільйони надійдуть пізніше.

Він наголосив, що Данія й надалі допомагатиме Україні у протистоянні російському агресору, зокрема на енергетичному фронті. Це чітка позиція як уряду країни, так і данського бізнесу.

Міністр Галущенко подякував за те, що Данія стала першим спонсором Фонду, зробивши грантовий внесок на суму близько 536 тис. євро, який спрямували на закупівлю енергетичного обладнання для 10 українських енергетичних компаній.