Національна мережа незалежних медіа
Національна мережа незалежних медіа

Національна мережа незалежних медіа
Національна мережа незалежних медіа
нд, 12 травня
+5
$   39.72
  42.81

24 жовт. 2023 11:17

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:58
Суспільство
0

108

0

Японія оголосила про передачу Україні трансформаторів і сонячних панелей

Японія оголосила про передачу Україні трансформаторів і сонячних панелей

Японія продовжить підтримку українського енергосектору


Screenshot_16

До України найближчим часом надійдуть трансформатори та сонячні панелі від японських партнерів.

Про це йшлося під час зустрічі заступників міністра енергетики України із представниками Японського агентства міжнародного співробітництва (JICA), повідомили у пресслужбі Міністерства енергетики України.

Зазначається, що Японія продовжить підтримку українського енергосектору. Під час зустрічі анонсували поставки в Україну протягом найближчих місяців трансформаторів та сонячних панелей.

Україна подякувала японській стороні за підтримку, надану енергетичному сектору. Заступники міністра України наголосили на її важливому значенні для проходження зими в умовах ворожих атак на об’єкти енергетичної інфраструктури.

Україна зацікавлена у поглибленні співпраці з агентством для посилення фізичного захисту енергооб’єктів. Представникам JICA запропонували долучитися до роботи в межах електронної системи AidEnergy, яка дозволяє в онлайн-режимі знайомитися з поточними потребами енергетичних компаній України і надавати оперативну допомогу.

Японці підкреслили, що енергетична безпека має дуже важливе значення, і близько 40% допомоги, яку японська сторона надає Україні, – це підтримка енергетичного сектору країни.

 

5 жовт. 2023 15:46

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:58
Суспільство
0

140

0
Україна отримала потужні трансформатори від Японії

У Міненерго додали, що Японія потужно підтримує Україну у відновленні енергосектору.


386315964_704609008363715_3026879626091974197_n

Україна отримала два потужні автотрансформатори, придбані та передані Програмою розвитку ООН в Україні та урядом Японії.

Про це повідомило Міністерство енергетики України.

«Обладнання буде встановлено на одній з підстанцій НЕК Укренерго для забезпечення потреб близько 500 тисяч споживачів», – йдеться у повідомленні.

Міністр енергетики Герман Галущенко заявив, що допомога від Японії та ПРООН – це потужний внесок для гарантування енергетичної безпеки України напередодні складної зими

«Минулої зими під час масованих обстрілів саме автотрансформатори були чи не найбільшою ключовою ціллю ворога. Росіяни підступно знищували це обладнання, критично важливе для постачання електроенергії українцям. Заміна та виготовлення автотрансформаторів потребує часу та коштів, а потреба в них для всієї країни – значна», – сказав Галущенко.

Посол Японії в Україні Мацуда Кунінорі запевнив, що його країна продовжить підтримувати українців.

«Ми разом пройшли минулий опалювальний сезон, разом з українськими енергетиками. І на початку нового опалювального сезону Уряд Японії передає українській стороні два трансформатори. Ще два прийдуть до кінця цього року. Також за сприяння уряду Японії Україна отримає ще декілька трансформаторів через Румунію», – розповів дипломат.

У Міненерго додали, що Японія потужно підтримує Україну у відновленні енергосектору. Йдеться про спеціалізоване обладнання (резервні електростанції, генератори різної потужності),  необхідне для швидкого відновлення роботи пошкоджених об’єктів енергетичної інфраструктури.

Україна отримала потужні трансформатори від Японії

Станом на вересень в Україну було доставлено 12 таких вантажів загальною вагою понад 113 тонн. Серед них 256 одиниць резервних електростанцій та відповідних комплектів.

Інший важливий напрямок співпраці – допомога Японії у розвитку розподіленої генерації, зокрема газових турбін, які дозволять забезпечити стабільність енергопостачання для низки регіонів цієї зими.

Україна отримала потужні трансформатори від Японії - фото 2