Національна мережа незалежних медіа
Національна мережа незалежних медіа

Національна мережа незалежних медіа
Національна мережа незалежних медіа
сб, 27 квітня
+10
$   39.6
  42.44

14 берез. 2024 15:30

Останнє оновлення  
14 берез. 2024 15:33
Технології та наука
0

40

0

Як зробити скріншот?

Як зробити скріншот?

Варіанти зафіксувати знімок екрана на різних гаджетах. 


Як зробити скріншот?

Для того, щоб зберегти інформацію, не обов’язково завантажувати її на телефон або переписувати якісь дані. Можна просто зробити скріншот. Це знімок екрана, який зберігається на ноутбуці, планшеті чи телефоні, не залежно, чи то айфон, чи «Самсунг» на андроїді.

Скріншот – це знімок екрана гаджета чи іншого пристрою, що виводить інформацію. Він передає картинку, яку бачить користувач.

Як зробити скріншот на компі чи на ноуті

Все залежить від моделі гаджета і його особливостей. Загалом існує кілька варіантів.

1. Можна просто натиснути клавішу «Print Screen». Інколи для того, щоб вона почала функціонувати, потрібно завантажити спеціальну програму.

2. Ще один варіант – натиснути поєднання клавіш «Fn» та «Print Screen». Скріншот збережеться до буферу обміну. Його можна вбудувати у який редактор, електронну пошту або чат, використовуючи «Ctrl» + «V».

Щоб зберегти скріншот в окремому файлі, використовують стандартну програму «Paint». Коли редактор зображень «Paint» запустився, варто натиснути поєднання кнопок «Ctrl» + «V». Після цього скріншот з’явиться у полі редагування.  Щоб зберегти файл, натисніть кнопки «Ctrl» + «S». Назвіть його і оберіть місце для зберігання.

3. Наступний варіант – натиснути кнопки на клавіатурі «Alt» + «Print Screen». Для ноутбука доступна комбінація клавіш «Fn» + «Alt» + «Print Screen».

Цей спосіб дозволяє зaфіксувaти скріншот aктивного вікнa, нaприклaд, скріншот вікнa брaузерa aбо вікно зaпущеної прогрaми нa комп'ютері aбо ноутбуці. Скриншот буде збережено в буфері обміну, звідки ви можете встaвити його в потрібне місце, нaприклaд в редaктор зобрaжень aбо нaдіслaти в чaті повідомленням, для цього потрібно нaтиснути комбінaцію клaвіш «Ctrl» + «V» тaм де ви хочете помістити скріншот.

4. Скріншот на ПК створиться після натискання «Windows» + «Shift» + «S». Ця опція доступна для гаджетів, що мають Windows 7 і вище. Необхідну частину можна виділити за допомогою курсора.

5. Із створенням зображення екрану також справиться комбінація клавіш «Windows» + «Print Screen».

Як зробити скріншот на iPhone

  • Можна одночасно натиснути бічну кнопку та кнопку, що регулює гучність. Після цього швидко їх відпустити. У нижньому лівому кутку з’явиться мініатюрне зображення знімка екрана.
  • Або ж натисніть одночасно верхню кнопку та кнопку «Початок». Аналогічно до попереднього способу, швидко відпустіть і побачите зменшену копію знімка.

Як зробити скріншот на Android

  • Щоб зробити знімок екрана, варто одночасно натиснути кнопку, що зменшує гучність звуку і клавішу живлення (розташована збоку).
  • Деякі моделі телефонів дозволяють робити знімок екрана за допомогою рухів руки. Потрібно ребром долоні провести по екрану гаджета.