Національна мережа незалежних медіа
Національна мережа незалежних медіа

Національна мережа незалежних медіа
Національна мережа незалежних медіа
пн, 16 вересня
+21
$   41.36
  46.01

12 черв. 2024 17:15

Останнє оновлення  
29 лип. 2024 14:01
Lifestyle
0

463

0

Як зробити карту бажань: покрокова інструкція

Як зробити карту бажань: покрокова інструкція

В реалізації мрій та цілей добре працює вивірений план візуалізації мети. Один зі способів отримати бажане у визначений період часу  – карта бажань.


Карта бажань це – дошка або плакат, що створені у фізичному або цифровому вигляді та містять перелік цілей, до яких ви прагнете. Майстри феншуй запевняють, складання карти своїх мрій допомогло мільйонам людей у світі, тому позбавляти себе такого потужного інструменту для досягнення цілей – точно не варто.

Коли робити карту бажань

Найкращий час для створення карти мрій – початок року за східним календарем або період молодого Місяця. Якщо ви не встигли підготувати карту візуалізації бажань на початку року, не засмучуйтесь. Створити мапу бажань можна на молодика або на Місяць, що росте.

До прикладу, в червні новий Місяць з’явився 6 червня, а в період з 7 по 21 червня Місяць буде рости, тож у вас є час підготуватися та перейти до складання свого плакату мрій.

Тепер ви знаєте, коли зробити карту бажань, щоб вона ефективно працювала саме на вас та не чекати ще один рік для найкращого моменту.

Карта бажань: як зробити

Розповідаємо, як зробити карту бажань своїми руками по кроках. Для початку потрібно гарно сконцентруватися, подумати та виписати в блокнот 100 ваших мрій або 100 цілей на рік. Це можуть бути як великі мрії, на кшталт – стати всесвітньовідомим блогером, так і маленькі бажання, наприклад, записатися та регулярно ходити на масаж.

Зробивши список бажань приблизно на добу залиште його. Після паузи поверніться до нього, перечитайте і подумайте, які з цих мрій та цілей по-справжньому важливі для вас та ви готові реалізувати їх у найближчий рік чи два.

Цілі, які ви ставите перед собою на 10-20 років вперед, для мапи бажань не підійдуть. Тепер після того, як ви вибрали мрії, що плануєте здійснити, переходьте до безпосереднього складання карти своїх мрій.

Як робити карту бажань? Спочатку визначте, ви створюєте мапу на плакаті, магнітній дошці або в електронному варіанті. Якщо маєте бажання створити карту своїми руками за допомогою плакату, вам знадобиться:

  • ватман;
  • ножиці;
  • фотографії;
  • клей;
  • кольорові маркери.

Як зробити карту бажань: покрокова інструкція

Для карти вам обов’язково знадобиться ваше фото, на якому ви собі подобаєтеся та фотографії, що візуалізують ваші цілі. Це можуть бути власні світлини, які будуть за тематикою відповідати наміченим цілям або роздруковані фото зі стокових сайтів, Пінтересту тощо. Не слід брати картинки для карти бажань, вирізані зі старих журналів чи газет, вони не несуть позитивної енергетики та можуть дати зворотній ефект.

Карта бажань: сектори

Пропонуємо розібратися детальніше, як правильно зробити карту бажань. Мапу бажань потрібно розділити на 9 секторів, кожен з яких буде відповідати важливим розділам вашого життя.

  1. Сектор достатку, матеріальних статків, збільшення фінансових надходжень, успіх в бізнесі та роботі. Тут потрібно розміщувати мрії, що пов’язані з грошима, нерухомістю, транспортними засобами.
  2. Сектор лідерства. Тут зосередьте бажання про визнання. Можливо, ви плануєте очолити свій підрозділ на в офісі або стати відомим блогером в ТікТок.
  3. Сектор кохання. Обручки, весільне вбрання, серця, образи хлопців (або дівчат), які вам зовнішньо подобаються.
  4. Родина. Якщо ви плануєте створити родину або укріпити взаємовідносини у своїй сім’ї чи з батьками, в цей сектор мапи бажань варто додати світлини, на яких ви щасливі. Також сюди можна вклеїти фото домашніх улюбленців, яких хотіли б завести.
  5. Здоров’я. В п’ятому секторі потрібно розмістити власне щасливе фото, на якому ви максимально задоволені вашою зовнішністю, фігурою, станом здоров’я.
  6. Сектор творчості та дітей. Тут можна розташувати світлини, що пов’язані з хобі, яким ви плануєте займатися або фотографії малюків, якщо плануєте завагітніти чи взяти малечу на виховання.
  7. Плануєте поступити навчатися до вишу, нарешті освоїти нову цікаві професію, закінчити курси, підвищити кваліфікацію – сьомий сектор карти візуалізації саме для цього.
  8. Кар’єра та бізнес. Вже давно задумуєтеся над відкриттям власної справи або масштабуванням вже існуючого бізнесу – візуалізація за допомогою мапи бажань та цілей стане в нагоді.
  9. Мрієте половити рибу на Аландських островах у Фінляндії, отримати найкращу засмагу на Сейшелах чи сфотографуватися біля Ейфелевої вежі? Дев’ятий сектор плакату мрій відповідає за мандрівки. Тому сміливо розміщуйте там фотографії, пов’язані з місцями, які хотіли б відвідати.

Карта бажань - зразок

Як зробити карту бажань: покрокова інструкція - фото 2

Карта бажань як метод візуалізації успіху

Чим насправді корисна мапа бажань? Мапа мрій та цілей дозволить вам систематизувати бажання та ідеї. Зрозуміти, який період вам потрібен для того, щоб досягнути їх реалізації. Допоможе завжди тримати бажання у фокусі своєї уваги та активізувати свою діяльність у їх здійсненні.

Де краще за все розміщувати плакат мрій? Якщо ви створили карту візуалізації бажань на ватмані або скористалися магнітною дошкою, бажано, щоб мапа бажань завжди знаходилась перед вашими очима. Наприклад, у спальні, над робочим місцем вдома. Якщо не маєте достатньо особистого простору вдома – розташуйте карту на внутрішній стороні дверей шафи.

Спеціалісти зі складання карт візуалізації мрій та цілей зазначають, що варто знайти таке місце для карти, де на неї не будуть потрапляти погляди сторонніх людей. До того ж, варто складати карту в гарному настрої з позитивними думками про майбутнє.

Також слід враховувати, що бажання та цілі на плакаті бажань можна змінювати за потреби. Якщо ваше життя або певна його сфера змінилися, ви завжди зможете внести корективи до карти: змінити бажання, прибрати, написати іншу ціль.

Як створити карту бажань, щоб вона працювала

  • Карта цінностей і бажань має містити мотивуючі ілюстрації, фотографії, а, можливо, й написи, що закликають до дій.
  • Мрії повинні бути чітко сформовані та не містити заперечень. До прикладу: «я не хочу мало заробляти» - правильно записати «я буду заробляти (конкретну суму)». Чи «я не хочу переїдати» - правильно буде «я буду правильно харчуватися».
  • Заповнювати карту слід з центру, з сектора здоров’я з вашим фото, після чого перейти на сектор зліва у верхньому куті і рухатися за годинниковою стрілкою.
  • Під час складання мапи мрій варто не тільки візуалізувати результат, а й процес досягнення бажання чи цілі.
  • Складати карту своїх мрій можна й в електронному вигляді. Вона легко зможе слугувати заставкою для телефону або обкладинкою робочого столу на особистому ноутбуці.

Як зробити карту бажань: покрокова інструкція - фото 3

Що робити зі старою мапою мрій?

Стару карту мрій та бажань радять винести на природу (у ліс, город, садочок, до річки), подумки подякувати за допомогу у здійсненні мрій. Після цього карту варто спалити та звільнити місце для енергії на реалізацію нових мрій.