Національна мережа незалежних медіа
Національна мережа незалежних медіа

Національна мережа незалежних медіа
Національна мережа незалежних медіа
сб, 27 липня
+20
$   41.1
  44.63

28 груд. 2023 11:28

Останнє оновлення  
28 груд. 2023 11:33
Lifestyle
0

456

0

Як пити і не п’яніти? Чи допоможе атоксіл, масло і сире яйце?

Як пити і не п’яніти? Чи допоможе атоксіл, масло і сире яйце?

Як після застілля мати гарне самочуття?


Як пити і не п’яніти? Чи допоможе атоксіл, масло і сире яйце?

Як пити, щоб не п’яніти? Напевно, кожен з нас хоч раз в житті намагався знайти відповідь на це питання. Адже хочеться і гарно посвяткувати, і запам’ятати все, що відбувалося. А ще – мати нормальне самопочуття зранку.

Фармацевти не мають якогось дивовижного препарату, що допоміг би вирішити проблему. Проте можна купити ліки від похмілля. Мабуть, саме тому з’явилося чимало «народних» порад, перевірених практикою. Їх доказовість сумнівна, але можна спробувати.

Випити олію або з’їсти масло перед вживанням алкоголю?

Мабуть, такі поради чув кожен. На перший погляд, ніби все логічно – жир покриє стінки кишечника і заважить всмоктуванню алкоголю. Проте фахівці зазначають, що це найпоширеніший міф, який тільки шкодить здоров’ю. Справа у тому, що алкоголь дає велике навантаження на підшлункову залозу. А масло чи олія тільки посилять його.

До того ж, якщо з’їсти масло або випити олію на голодний шлунок, то можна отримати діарею (а це точно не входить у плани святкування).

Такий метод може мати позитивний ефект лише у комплексі. Наприклад, можна перед святкуванням приготувати собі гречку і щедро заправити її маслом. Плюс – салатик, заправлений олією. Але не варто покладатися на таку панацею, адже організми у всіх різні. Краще, знати міру в алкоголі.

Випити активоване вугілля або атоксіл, щоб не п’яніти від горілки?

Головне завдання активованого вугілля – виводити токсини і допомагати знімати інтоксикацію з організму. Тому справитися із швидким сп’янінням активоване вугілля точно не зможе. Краще випити його зранку після застілля – користі буде більше.

Випити сире яйце, щоб не сп’яніти?

Ще один народний метод. Можливо, він дійсно дає якийсь позитивний ефект, однак не всі можуть випити сире яйце натщесерце. До того ж, не секрет, що сирі яйця несуть таку небезпеку як сальмонельоз. Особливо влітку, коли спостерігається висока температура повітря.

Тільки підвищувати градус?

Для організму підвищення чи пониження градусу напоїв матиме негативний наслідок. Краще обрати одразу один вид алкоголю і "не зраджувати" йому.

До того ж, ні в якому разі не запивайте алкоголь газованими напоями. Адже таким чином ви тільки пришвидшите своє сп’яніння.

Ліки, які допоможуть не сп'яніти

Не існує якоїсь чудодійної пігулки, яка допомогла б не п’яніти. Проте в аптеці вам можуть порадити випити препарати, що допомагають травленню (їх назви не рекламуватимемо). Таким чином ви трохи розвантажите свою підшлункову і матимете краще самопочуття.

Що ж допоможе не сп’яніти?

  • Краще не йти на застілля дуже голодним. За кілька годин до свята поїжте ситну, але не жирну і не солодку їжу. Як ми і радили, можете заправити її маслом чи олією.
  • Надайте перевагу алкоголю, що не містить у собі «бульбашки». Також краще відмовитися від солодких алкогольний напоїв.
  • Щоб ваша печінка менше постраждала, не вживайте під час застілля страви з майонезом або з великою кількістю жиру.
  • Не варто змішувати алкоголь.
  • А ще – варто рухатися. Якщо є можливість потанцювати – не відмовляйтеся. Немає музики – час від часу робіть прогулянку свіжим повітрям.

Як зняти похмілля?

Часто навіть після доволі спокійних святкувань хочеться провалитися під землю. Синдром похмілля, мабуть, відчував кожен. Тут трохи простіше, ніж з питанням про «не п’яніти». В аптеках сьогодні пропонують великий вибір ліків від похмілля.

Що допоможе при похміллі:

  • Лікарські препарати
  • Рясне пиття, щоб впоратися зі зневодненням, до якого призводить алкоголь.
  • Тривалий сон
  • Контрастний душ
  • Домашній бульйончик
  • Прогулянка на свіжому повітрі
  • Ситна, але не жирна їжа

27 груд. 2023 14:47

Останнє оновлення  
27 груд. 2023 15:07
Lifestyle
0

735

0
Високосний рік – 2024-й матиме на один день більше. Чи вірити у забобони

В чому особливість високосного року?


Високосний рік – 2024-й матиме на один день більше. Чи вірити у забобони

Високосний рік буває один раз на чотири роки. Це рік, що має 366 днів, замість звичних 365. Високосний рік став необхідним для того, щоб усунути неточності, які виникали у календарі.

2024 рік – високосний чи ні?

За кілька днів українці зустрічатимуть Новий рік. Прийдешній рік Дракона буде високосним. Попередній високосний мали у 2020-му. Календар високосних років створити досить просто, адже для цього потрібно використати нескладну арифметику.

Високосний рік – 2024-й матиме на один день більше. Чи вірити у забобони

Чому настає високосний рік?

Юрій Цезар започаткував високосний рік. За його задумом, це мало виправити неточності у календарі. Для того, щоб Земля здійснила повний оберт навколо Сонця, потрібно 365 днів та 6 годин. Оскільки у календарі мали лише звичних 365 днів, то за 4 роки виникала різниця з астрономічним календарем, що становила добу. Так з’явився високосний рік, коли лютий має на один день більше, щоб компенсувати різницю в літочисленні.

Забобони у високосний рік

У народі існує чимало забобонів, пов’язаних із високосним роком. Якщо коротко, кажуть, що не можна починати якісь важливі справи. Наприклад, у високосний рік не можна:

  • міняти місце свого проживання
  • не варто купувати нове житло
  • краще відкласти на деякий час відкриття бізнесу
  • одружуватися
  • вінчатися
  • хрестити дитину
  • не можна колядувати
  • зачинати дитину

Народні прикмети кажуть, що всі починання у високосний рік не матимуть успіху. Та практика показує, що це лише перестороги, які не справджують (хіба що ви дуже в це вірите). Один із найпоширеніших міфів спростувала Православна церква України.

Чи можна одружуватися у високосний рік

У народі говорять, що не можна одружуватися у високосний рік? А от Православна церква зауважує, що не має нічого проти вінчання у високосний рік. Священники називають це просто календарною особливістю, яку не варто прив’язувати до різних забобон. ПЦУ переконує, що люди, які наділяють високосний рік якимись містичними силами – дуже помиляються, адже це – «марновірство».

Як українці у давнину називали високосні роки

Зима стає довшою один раз на чотири роки. 29 лютого наші предки називали Кощія-Чорнобога або Касіяновим днем. Такий день вважався нечистим і недобрим.

У світі є близько чотирьох мільйонів людей, які народилися 29 лютого, тому мають «справжнє» День народження лише раз на чотири роки. «Високосних» людей називають емоційними та енергійними, оскільки вони мають особливу дату появи на світ. Такі люди святкують День народження або 28 грудня, або 1 березня.