Національна мережа незалежних медіа
Національна мережа незалежних медіа

Національна мережа незалежних медіа
Національна мережа незалежних медіа
сб, 27 липня
+20
$   41.1
  44.63

8 трав. 2024 17:45

Останнє оновлення  
8 трав. 2024 17:45
Політика
0

449

0

Як має закінчитися війна в Україні, розповів президент Італії

Як має закінчитися війна в Україні, розповів президент Італії

За його словами, Росія має обов'язково понести покарання. 


Мир в Україні може бути тільки тоді, коли вдасться відновити територіальну цілісність і суверенітет держави, а Росія не отримає «винагороду» за агресію.

Таку думку озвучив президент Італії Серджо Маттарелла під час засідання Генасамблеї ООН 7 травня, зазначає агентство  АР.

Італія сьогодні головує у G7. За словами Маттарелли, чимало міжнародних партнерів виступають на захист України, підтримуючи принцип солідарності з державами, які зазнають нападів із порушенням Статуту ООН.

«Жодна держава, незалежно від того, наскільки вона потужна чи оснащена загрозливим ядерним арсеналом, не може думати про порушення принципів, включаючи суверенітет, територіальну цілісність і незалежність іншої країни, не наражаючись на санкції», – сказав він.

Політик наголосив, що Європа отримала нову надію після завершення двох світових воєн і розпаду Радянського Союзу. За його словами, саме Росія відповідальна за те, що «повернула війну в серце європейського континенту».

Президент Італії підкреслив, що вторгнення Росії в Україну – це не просто регіональний конфлікт. Війна в Україні призвела до дефіциту продовольства та енергії, особливо в деяких частинах Африки, сказав він.

Маттарелла переконаний, що Росія знову розпочала гонку озброєнь, про що забули після закінчення холодної війни.

Він висловив переконання, що люди всього світу хочуть завершення війни в Україні і довготривалого миру.

«Але не будь-якого рішення, не кажучи вже про рішення, яке б винагородило агресора і принизило тих, на кого він напав, створивши небезпечний прецедент для всі», – сказав Маттарелла.

«Якщо мир має бути справедливим і довготривалим, він повинен ґрунтуватися на благородних і невід'ємних принципах міжнародного права і Статуту ООН», – додав він.

Нагадаємо, ексміністр оборони Великої Британії застеріг, що програш України розпочне нову холодну війну.