Національна мережа незалежних медіа
Національна мережа незалежних медіа

Національна мережа незалежних медіа
Національна мережа незалежних медіа
пн, 16 вересня
+21
$   41.36
  46.01

23 серп. 2024 10:42

Останнє оновлення  
23 серп. 2024 10:42
Події
0

169

0

Взявши Покровськ, росіяни відкриють плацдарм на Дніпро і Запоріжжя – The Economist

Взявши Покровськ, росіяни відкриють плацдарм на Дніпро і Запоріжжя – The Economist

У місті триває евакуація. 


Армія РФ проводить підсилення своїх військ біля Покровська на Донеччині, намагаючись захопити місто. Це відкриє окупантам плацдарм на Запоріжжя і Дніпро.

Про це пише видання The Economist.

У статті можливий розвиток подій називають новим «неприємним етапом розвитку війни».

У місті оголосили евакуацію, деякі мікрорайони вже залишилися без світла і води. Припинили роботу великі супермаркети, адміністрація та управління поліції передислокувалися. Не всі жителі прислухаються до закликів виїжджати із населеного пункту.

«Відхід України з Авдіївки в лютому та невдала ротація в сусідньому Очеретиному в травні створили основу для наступу на Покровськ. Зараз російські війська перебувають за 10 км від міста», - зазначає видання.

Українські командири називають різні причини російського наступу. Одні кажуть, що не вистачає снарядів, а ворог випускає вдесятеро більше. Інші вказують на російську тактику — невеликі піхотні атаки, планерні бомби, нові види радіоелектронної боротьби. Але виснаження й проблеми з людськими ресурсами, схоже, лежать в основі цього колапсу.

«Люди не зроблені зі сталі», — каже полковник Павло Федосенко. За його словами, українські війська, які переважають у чисельності 4:1, не отримують жодного відпочинку. Деякі залишаються на передовій по 30-40 днів поспіль, тісняться в окопах за кілька сантиметрів від смерті. «Дублін», боєць 59-ї бригади на південний схід від Покровська, знає солдатів, які перебувають на місці вже більше двох місяців. Двоє з них перенесли інсульти. Він каже, що проблеми України ускладнюються «ідіотськими» наказами.



Нагадаємо, лінія фронту все ближче до Мирнограду: поліція і рятувальники шукають дітей для евакуації.