Національна мережа незалежних медіа
Національна мережа незалежних медіа

Національна мережа незалежних медіа
Національна мережа незалежних медіа
пн, 16 вересня
+22
$   41.36
  46.01

4 квіт. 2024 15:28

Останнє оновлення  
29 лип. 2024 14:01
Суспільство
0

201

0

Врятовані документи з Донеччини та Луганщини – оцифрують

Врятовані документи з Донеччини та Луганщини – оцифрують

Роботи завершать до серпня 2024 року.


Архіви актів цивільного стану з Донецької та Луганської областей оцифрує Міністерство юстиції України. Протягом шести місяців планується відсканувати понад 3 мільйони врятованих документів.

Про це повідомила пресслужба Мін'юсту.

Відомо, що це документи, які містять інформацію про народження, смерть, шлюб чи його розірвання, а також зміну імені (прізвища, імені, по батькові) громадян Донецької та Луганської областей.

Переведення документів у цифровий формат допоможе пришвидшити надання державних послуг для тих громадян, яких вони стосуються.

«Українці, що перемістилися з Донецької та Луганської областей, особливо часто стикалися з бюрократичними перепонами під час оформлення державних послуг, зокрема через те, що була ускладнена перевірка та верифікація актових записів», – розповів заступник міністра юстиції України з питань цифрового розвитку, цифрових трансформацій і цифровізації Сергій Орлов.

Також оцифрування актів цивільного стану дасть упевненість, що необхідні дані збережені, навіть у разі знищення фізичних носіїв, що особливо важливо під час війни.

Сканування вивезених із Донецької та Луганської областей актів розпочалося у Дніпрі в лютому 2024 року. За півтора місяця опрацювали понад 800 тисяч документів, серед яких є акти ще 1940-х років. Відскановані документи завантажуються у Державний реєстр актів цивільного стану громадян.

Очікується, що роботи завершать до серпня 2024 року.

Раніше ми писали, що українці матимуть змогу одружуватися просто в застосунку «Дія» – Кабмін підтримав постанову щодо реєстрації шлюбу онлайн.