Національна мережа незалежних медіа
Національна мережа незалежних медіа

Національна мережа незалежних медіа
Національна мережа незалежних медіа
сб, 21 вересня
+12
$   41.35
  46.15

8 верес. 2023 17:38

Останнє оновлення  
29 лип. 2024 14:01
Події
0

158

0

Волонтери продавали автомобілі, що привезли як гуманітарку для ЗСУ

Волонтери продавали автомобілі, що привезли як гуманітарку для ЗСУ

Підозрюваних затримано у порядку ст. 208 КПК України


photo1694176211 (1)

На Київщині викрито схему продажу автомобілів, ввезених як гуманітарну допомогу для ЗСУ.

Про це повідомляє Офіс генпрокурора.

За даними слідства, керівник волонтерського центру благодійної організації разом з дружиною та водієм організації налагодили механізм збуту легкових автомобілів, ввезених на територію України в якості гумдопомоги.

Вони розміщували оголошення на платформах для продажу автомобілів і продавали їх військовослужбовцям. Після одержання коштів передавали автівки військовим під виглядом гуманітарної допомоги на безоплатній основі.

Підозрюваних затримано у порядку ст. 208 КПК України під час продажу чотирьох автівок на загальну суму понад півмільйона гривень.

У ході обшуків вилучено готівку, документацію, 24 автомобілі та інші речові докази.

Наразі вирішується питання про обрання їм запобіжних заходів.

Досудове розслідування триває. Встановлюються всі обставини та причетні до незаконного використання гуманітарної допомоги особи.

За процесуального керівництва Білоцерківської окружної прокуратури викрито та повідомлено про підозру трьом особам у незаконному використанні з метою отримання прибутку гуманітарної допомоги під час воєнного стану (ч. 3 ст. 201-2 КК України).

Волонтери продавали автомобілі, що привезли як гуманітарку для ЗСУВолонтери продавали автомобілі, що привезли як гуманітарку для ЗСУ - фото 2

5 верес. 2023 14:35

Останнє оновлення  
29 лип. 2024 14:01
Події
0

216

0
СБУ повідомила про підозру власнику «Київстару» та «Моршинської»

Наразі підозрюваний переховується від правосуддя за кордоном.


myhajlo-fridman

Служба безпеки задокументувала злочинну діяльність російського олігарха Михайла Фрідмана, який причетний до фінансування війни проти України. З початку повномасштабного вторгнення РФ він «влив» близько 2 млрд рублів у декілька військових заводів країни-агресора.

Про це повідомляє СБУ.

Серед них – «Тульський патронний завод», який виробляє набої, а також «Уральський оптико-механічний завод імені Яламова», де виробляють високотехнологічне обладнання для бойових літаків та вертольотів РФ.

Для фінансування загарбницьких «проєктів» кремля олігарх використовує активи підконтрольного йому російського фінансово-інвестиційного консорціуму «Альфа-Груп».

Також він задіяв власні бізнесові ресурси для масового розповсюдження сухпайків, одягу та іншої продукції під торговим знаком «армия России», яка постачається окупантам на передову.

Разом з цим Фрідман організував збір матеріально-технічної допомоги для потреб окупаційних угруповань РФ, які воюють в Україні.

Крім того, страхові компанії фігуранта взяли на себе страхування військової техніки, а також життя і здоров’я російських загарбників на фронті.

Також російський олігарх забезпечив співпрацю власного телекомунікаційного підприємства з ФСБ, що дозволило йому провести підконтрольний спецслужбі РФ мобільний зв’язок в тимчасово окупованих регіонах України.

На підставі зібраних доказів слідчі Служби безпеки повідомили Фрідману про підозру за ч. 3 ст. 110-2 Кримінального кодексу України (фінансування дій, вчинених з метою насильницької зміни чи повалення конституційного ладу або захоплення державної влади, зміни меж території або державного кордону України, вчинені групою осіб за попередньою змовою).

Наразі підозрюваний переховується від правосуддя за кордоном. Тривають комплексні заходи для його притягнення до відповідальності. Зловмиснику загрожує до 8 років тюрми з конфіскацією майна.

Російський олігарх Міхаіл Фрідман в Україні опосередковано володіє мобільним оператором Київстар, групою IDS Ukraine (Моршинська, Миргородська, Borjomi) та Сенс-Банком (донедавна – Альфа-банк Україна).