Національна мережа незалежних медіа
Національна мережа незалежних медіа

Національна мережа незалежних медіа
Національна мережа незалежних медіа
чт, 19 вересня
+12
$   41.45
  46.11

17 лют. 2024 16:29

Останнє оновлення  
29 лип. 2024 14:01
Політика
0

430

0

Володимир Зеленський виступив на Мюнхенській конференції – основні тези

Володимир Зеленський виступив на Мюнхенській конференції – основні тези

Він висловився про долю диктатора Росії Володимира Путіна, а також прокоментував ситуацію з Авдіївкою.


Президент України Володимир Зеленський сьогодні, 17 лютого, виступив на Мюнхенській безпековій конференції. Він прокоментував вихід Сил оборони з Авдіївки та назвав варіанти подальшої долі президента Росії Володимира Путіна.

Основні тези з промови президента.

На початку свого виступу президент Зеленський заявив, що чим довше триває російська агресія – тим більшими будуть світові зміни.

«Чим довше ця російська агресія буде тривати, тим більшими будуть зміни, які вона провокує. Можливо, люди повинні будуть жити у світі, де локальні війни не будуть залишатися локальними. Будь-який початок війни буде нести ризики перетворення на глобальну катастрофу», – сказав Зеленський.

За словами президента України, Європа наразі на порозі часів, коли «запитання про застосування статті 5 статуту НАТО не буде питанням до Вашингтону, а буде запитанням до європейських столиць».

Формула миру

«Путін повинен бути позбавлений будь-якої спроможності маніпулювати будь-ким у світі, обмежувати діяльність інших. Світ має документ, який визначає основні принципи співіснування націй – Статут ООН. росія нехтує ним. Україна запропонувала Формулу миру, яка спирається на принципи та норм Статуту ООН», – сказав президент України.

Перший саміт миру по українській формулі миру відбудеться в Швейцарії.

Президент Зеленський про Путіна

Президент України повідомив, що у Путіна лише два можливі кінці – «трибунал у Гаазі або бути вбитим одним із тих, хто зараз вбиває для нього».

Також він зазначив, що 2024 рік є критично важливим, і «якщо ми не діятимемо зараз, Путін може зробити наступні роки катастрофічними для світової спільноти».

Щодо Авдіївки

Володимир Зеленський зазначив, що Україна здатна перемагати, однак це залежить не лише від неї, і ситуація в Авдіївці це підтверджує.

«На жаль, утримання України у штучному дефіциті озброєння, зокрема у дефіциті артилерії та засобів дальнього ураження дозволяє путіну адаптуватися до інтенсивності бойових дій. Це ослаблення демократії підриває нашу спільну здатність», – йдеться у повідомленні.

Президент Зеленський про Трампа

Він заявив, що Україна хоче, аби всі кандидати знали, що насправді відбувається на війні.

«Якщо Трамп приїде, я готовий з ним поїхати на фронт. Якщо у нас буде розмова про те, як закінчити війну, ми повинні продемонструвати тим, хто приймає рішення, як виглядає справжня війна. Не війна в Instagram, а справжня війна», – підсумував Зеленський.

Президент Зеленський про біженців

Володимир Зеленський подякував усім країнам, які прийняли українських біженців і підтримують їх.

«І якщо буде достатньо систем ППО в Україні, ми зможемо повернути додому мільйони українців, мільйони наших людей, наших біженців», – сказав президент.

Свій виступ на Мюнхенській конференції Володимир Зеленський завершив тезою:

«Не питайте Україну, коли закінчиться війна — питайте себе, чому Путін досі може її продовжувати».

Щодо Мюнхенської безпекової конференції. Подія проходить у Німеччині 16-18 лютого. У ній беруть участь провідні політичні та військові діячі з усього світу, і головними темами будуть війна в Україні та Ізраїлі.