Національна мережа незалежних медіа
Національна мережа незалежних медіа

Національна мережа незалежних медіа
Національна мережа незалежних медіа
нд, 08 вересня
+13
$   41.02
  45.56

27 трав. 2024 13:32

Останнє оновлення  
29 лип. 2024 14:01
Технології та наука
0

2250

0

Vodafone тестує 5G в Україні

Vodafone тестує 5G в Україні

В Україні вперше в тестовому режимі запустили 5G.


Оператор Vodafone та компанія Nokia 25 травня провели 5G-телеміст між Україною та Фінляндією, з’єднавшись за допомогою нової технології звʼязку Івано-Франківськ, Київ та Гельсінкі.

Про це повідомляє пресслужба мобільного оператора.

Зв’язок відбувся за допомогою тестових indoor-рішень 5G, які Vodafone та Nokia побудували в Івано-Франківську на території «Промприлад», а у Києві – в офісі Vodafone. Це перші в Україні майданчики, де 5G став доступний не лише за допомогою спеціального демонстраційного обладнання.

«Vodafone вже деякий час тестує радіотехнологію IMT-2020 з базовим стандартом 5G New Radio (NR). Це non-standalone рішення, яке дає можливість користуватися 5G без заміни SIM-карт і дозволяє побудувати мережу на базі наявної 4G мережі. Таким чином Vodafone може оперативно розгорнути мережу 5G та збільшити швидкість передачі даних для абонентів.

Під час перших тестів Vodafone було досягнуто пропускної здатності завантаження даних у 1508 Мбіт/с. Це втричі більше теоретичного максимуму 4G та до 5 разів швидше за практичні показники швидкості у 4G-мережах», - зазначили у компанії.

При цьому для тестів було побудоване локальне рішення з меншою потужністю для мереж в приміщенні, тому швидкості ще не максимальні.


0
0