Національна мережа незалежних медіа
Національна мережа незалежних медіа

Національна мережа незалежних медіа
Національна мережа незалежних медіа
сб, 27 липня
+20
$   41.1
  44.63

7 січ. 2024 10:59

Останнє оновлення  
7 січ. 2024 10:59
Події
0

107

0

Вночі ППО знищила 21 ворожий дрон із 28, якими росіяни атакували Україну

Вночі ППО знищила 21 ворожий дрон із 28, якими росіяни атакували Україну

ППО працювала у семи областях.


В ніч на 7 січня росіяни атакували Україну 28 ударними безпілотниками типу Shahed-136/131. Українські захисники знищили 21 «шахед».

Про це повідомили Повітряні сили ЗСУ.

Атаку «шахедами» здійснили з району російського Приморсько-Ахтарська. Також окупанти випустили три зенітні керовані ракети С-300 з окупованої частини Донеччини. Основними напрямками удару були південь та схід.

Як додали у Повітряних силах, до відбиття повітряного нападу залучено зенітні ракетні підрозділи та мобільні вогневі групи. Був знищений 21 «шахед».

Протиповітряна оборона працювала в межах Запорізької, Миколаївської, Одеської, Дніпропетровської, Кіровоградської, Вінницької та Черкаської областей.

2 січ. 2024 12:05

Останнє оновлення  
2 січ. 2024 12:05
Суспільство
0

116

0
Канада передасть Україні додаткові системи ППО NASAMS

Також країна забезпечить системи ППО ракетами до них.


Канада передасть Україні додаткові системи ППО NASAMS

Канада передасть Україні додаткові системи протиповітряної оборони норвезько-американського виробництва NASAMS. Про це повідомив у понеділок, 1 січня, президент України Володимир Зеленський.

Про передачу ППО Володимир Зеленський заявив після проведення першої у 2024 році міжнародної розмови. Президент поспілкувався із прем'єр-міністром Канади Джастіном Трюдо та обговорив безпекові питання.

«Поінформував Джастіна про російські удари по наших містах і селах: постійний ракетний терор, удари «шахедів». Лише за вечір перед Новим роком і новорічну ніч нашим силам ППО вдалося знищити понад 80 ударних дронів, але, на жаль, у Сумській, Одеській, Львівській, Полтавській, Київській, Донецькій і Херсонській областях були й влучання, що призвели до пошкодження цивільних об’єктів», – повідомив Володимир Зеленський.

За словами Зеленського, Джастін Трюдо заявив про готовність допомагати у посиленні протиповітряної оборони України, тож анонсував постачання додаткових систем ППО NASAMS. Крім того, лідери країн обговорили підготовку до четвертої зустрічі радників, які працюють для реалізації Формули миру у Давосі. Зазначається, що зустріч відбудеться у середині січня.

2 січ. 2024 16:34

Останнє оновлення  
2 січ. 2024 16:34
Події
0

141

0
Росіяни зламали вебкамери у Києві, щоб стежити за роботою ППО. Відео

Таким чином окупанти приховано фіксували всю візуальну інформацію у діапазоні роботи камери.


Служба безпеки по «гарячих слідах» встановила адреси і демонтувала вебкамери, що транслювали роботу ППО та локації критичної інфраструктури Києва під час повітряної атаки РФ 2 січня. Мова йде про дві роботизовані онлайн-камери зовнішнього спостереження, які були зламані російськими спецслужбами, щоб шпигувати за Силами оборони у столиці.

Про це повідомляє СБУ.

За даними кіберфахівців СБУ, один із пристроїв знаходився на балконі багатоквартирного будинку і використовувався місцевим ОСББ для моніторингу прибудинкової території.

Однак, внаслідок хакерського зламу агресор отримав віддалений доступ до управління цією вебкамерою. Проникнувши до її налаштувань, спецслужби РФ змінювали кут огляду та під’єднали її до стрімінгової платформи в YouTube.

Таким чином окупанти приховано фіксували всю візуальну інформацію у діапазоні роботи камери.

Інший пристрій зовнішнього спостереження заблоковано в одному з житлових комплексів Києва. Мешканці використовували його для нагляду за прибудинковим паркінгом.

Кіберфахівці СБУ встановили, що цією вебкамерою ворог віддалено керував для прихованої фіксації прилеглої території, у тому числі об’єктів критичної інфраструктури.

За наявною інформацією, за допомогою цих камер агресор збирав дані для підготовки і коригування ударів по Києву.

За всіма викритими фактами тривають комплексні заходи для нейтралізації нових спроб ворога вести розвідувально-підривну діяльність через онлайн-камери.

Загалом з початку повномасштабного вторгнення РФ кіберфахівці СБУ заблокували роботу близько 10 тис. ІР-камер, які ворог міг використати для коригування ракетних обстрілів по Україні.