Національна мережа незалежних медіа
Національна мережа незалежних медіа

Національна мережа незалежних медіа
Національна мережа незалежних медіа
сб, 18 травня
+20
$   39.43
  42.75

19 груд. 2023 19:05

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:58
Політика
0

139

0

Військові просили додатково мобілізувати 450-500 тисяч людей − Зеленський

Військові просили додатково мобілізувати 450-500 тисяч людей − Зеленський

Президент чекає від військових пропозиції щодо демобілізації.


Screenshot_33

Військові на одній з останніх ставок пропонували мобілізувати додатково ще 450-500 тисяч людей, але наразі це питання допрацьовується, повідомив президент Володимир Зеленський.

Про це повідомив президент під час щорічної пресконференції 19 грудня.

"Це питання наших військових, главкома і Генштабу. Вони звернулись на рівні  ставки щодо мобілізації. Питання дуже чутливе, я вважаю. Вони звернулись щодо захисту нашої держави, потенційних контрнаступальних дій і щодо дефіциту. І вони запропонували мобілізувати додаткових 450-500 тисяч людей", - сказав глава держави.

Зеленський назвав цю цифру "дуже серйозною" і сказав, що повідомив на ставці, що йому потрібно більше аргументів, щоб підтримувати "цей напрямок", бо "це питання людей, справедливості, обороноздатності і фінансів".

"Щодо людей мені треба конкретика, бо що буде з мільйонною армією України? Дуже потужною, я вважаю. Що буде з тими хлопцями, що щодня там (на фронті), принаймні, що з тими, що 2 роки захищають нашу державу? У нас є питання ротаційні, є питання відпусток, тобто це повинен бути комплексний план і в цьому мобілізаційному законі ви повинні надати відповіді мені і суспільству передусім", - додав Зеленський.

Зеленський повідомив, що військові почали працювати над цим планом, але він "поки що не побачив там демобілізації", хоча вважає її питанням "номер один".

19 груд. 2023 18:46

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:58
Політика
0

176

1
Зеленський відповів на питання, коли закінчиться війна

Різні прогнози закінчення війни – це лише думки.


Screenshot_28

Коли закінчиться війна в Україні? 19 грудня під час щорічної пресконференції Володимир Зеленський сказав, що точної не знає ніхто, навіть командири.

«Я думаю, що ніхто не знає відповіді», - сказав президент.

За словами глави держави, різні прогнози – це лише думки. Він нагадав, що росіяни також планували захопити Київ за три дні.

«Коли вони кажуть, що війна на багато років, вони не знають. Це думки. Думки дуже часто відрізняються від реальності», - додав президент.

Разом з тим українці можуть пришвидшити перемогу: «Війна, перемога, поразка, стагнація – залежать від багатьох рішень, багатьох ризиків, багатьох напрямків. Але в більшості своїй – від нас з вами. Якщо ми не втратимо нашу стійкість, ми завершимо війну раніше.

Можна бути і жити зі скепсисом, але можна і країну про…(вибачте) зі скепсисом. А я до цього не готовий. І я знаю, що таких, як я дуже багато, мільйони. Не готові ми віддати нашу країну з першого дня».

Зеленський відповів на питання, коли закінчиться війна