Національна мережа незалежних медіа
Національна мережа незалежних медіа

Національна мережа незалежних медіа
Національна мережа незалежних медіа
пт, 18 жовтня
+5
$   41.24
  44.79

Відтепер для перебування в прикордонній смузі необхідно мати дозвіл органу ДПСУ

15 груд. 2023 21:57

Останнє оновлення  
29 лип. 2024 14:01
Суспільство
0

195

0

Відтепер для перебування в прикордонній смузі необхідно мати дозвіл органу ДПСУ

Відтепер для перебування в прикордонній смузі необхідно мати дозвіл органу ДПСУ

Було внесено відповідні зміни до постанови Кабміну «Про прикордонний режим».


649736aba0b8c7cc44fa4e5b4962a12f

Для перебування у прикордонній смузі завширшки 5 кілометрів від лінії державного кордону тепер необхідно мати дозвіл органу Держприкордонслужби.

Про це повідомили в ДПСУ.

«Установлено спеціальний прикордонний режим та заборонено вільний в’їзд, перебування, проживання, пересування осіб і провадження робіт, не пов’язаних з обороною чи охороною державного кордону, в межах земельних ділянок шириною 30–50 метрів уздовж лінії державного кордону на суші, по берегу української частини прикордонної річки, озера або іншої водойми», – йдеться у повідомленні.

В ДПСУ додали, що вздовж лінії державного кордону України з РФ і Білоруссю ці межі розширюються до 2 км на ділянках, які надано в постійне користування військовим частинам Державної прикордонної служби для будівництва, облаштування та утримання інженерно-технічних і фортифікаційних споруд, огорож, прикордонних знаків, прикордонних просік, комунікацій.

Відтепер для перебування в прикордонній смузі необхідно мати дозвіл органу ДПСУВідтепер для перебування в прикордонній смузі необхідно мати дозвіл органу ДПСУ - фото 2Відтепер для перебування в прикордонній смузі необхідно мати дозвіл органу ДПСУ - фото 3Відтепер для перебування в прикордонній смузі необхідно мати дозвіл органу ДПСУ - фото 4

14 груд. 2023 17:24

Останнє оновлення  
29 лип. 2024 14:01
Суспільство
0

178

0
Показали, як укріплюють кордон з Білоруссю у Чернігівській області

На найбільш небезпечних напрямках повним ходом обладнуються рубежі та позиції першої та другої смуги оборони


409179798_757189036437151_4351744022126947372_n

На найбільш небезпечних напрямках північного кордону обладнуються рубежі та позиції першої і другої смуги оборони.

Про це повідомили у Командуванні Об’єднаних Сил Збройних сил України.

За минулий тиждень встановлено кілька десятків протитанкових мінних полів та загороджень. Вздовж державного кордону вирито близько 5 тис. метрів траншей та 3,5 тис. метрів протитанкових ровів. Обладнано кілька десятків вогневих позицій для особового складу, укриттів і перекритих щілин, а також вогневих позицій для техніки.

Як зазначив командувач Об’єднаних Сил ЗС України генерал-лейтенант Сергій Наєв, на даний час на Чернігівському напрямку наступальних спроможностей у ворога немає.

«Ми готуємось до спротиву і разом із Чернігівською обласною військовою адміністрацією вживаємо заходів щодо підсилення нашої оборони. Якщо загроза зростатиме, на підготовлені рубежі прибудуть додаткові сили і ми будемо готові адекватно реагувати на будь-який розвиток ситуації», – каже Наєв.

Як повідомив начальник управління капітального будівництва ВЦА Ярослав Слісаренко, сьогодні на Чернігівщині роботи ведуться на всіх об’єктах одночасно. Це – риття траншей, монтаж залізобетонних конструкцій, гідроізоляція бліндажів.

В подальшому тут будуть обладнані мінні поля. Все це посилить зазначену оборонну позицію з метою більш якісного виконання завдань тим підрозділом, який буде тут стояти.

Показали, як укріплюють кордон з Білоруссю у Чернігівській областіПоказали, як укріплюють кордон з Білоруссю у Чернігівській області - фото 2Показали, як укріплюють кордон з Білоруссю у Чернігівській області - фото 3Показали, як укріплюють кордон з Білоруссю у Чернігівській області - фото 4