Національна мережа незалежних медіа
Національна мережа незалежних медіа

Національна мережа незалежних медіа
Національна мережа незалежних медіа
пн, 13 травня
+5
$   39.72
  42.81

6 верес. 2023 10:04

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:58
Світ
0

121

0

Велику китайську стіну пошкодили екскаватором

Велику китайську стіну пошкодили екскаватором

Таким чином створили короткий шлях для проходу.


oXKklMQrFkghJ-5GZK5zdw-article

Затримали двох людей у Китаї які, імовірно, пошкодили екскаватором частину Великої китайської стіни в північній провінції Шаньсі, пише CNN.

Місцева влада повідомила, що 24 серпня вони отримали повідомлення про те, що в містечку Янцяньхе утворилася щілина в стіні.

Після розслідування поліція встановила, що 38-річний чоловік і 55-річна жінка скористалися екскаватором, щоб пробити стіну і створити короткий шлях для проходу. 

Поліція повідомила, що розслідування триває.

Ця територія є однією з уцілілих повних стін і сторожових веж часів династії Мін (1368–1644). У 1987 році Велика стіна була внесена до списку Всесвітньої спадщини ЮНЕСКО.

Велику китайську стіну пошкодили екскаватором

 

5 верес. 2023 11:13

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:58
Світ
0

114

0
Росія на Кубі вербувала бойовиків на війну проти України

Міністерство закордонних справ країни стверджує, що всі спроби вербування кубинців було припинено, а стосовно організаторів схеми порушено кримінальні справи.


3pgl2aedat_big.jpg.064f1dedbe7f51317241ef96bf75c0e5

На Кубі виявили російську організацію, яка займалася незаконною діяльністю. Злочинці торгували людьми, яких потім використовували як найманців для участі у війні з Україною на боці Російської Федерації.

Про це повідомили в МЗС Куби.

Представники кубинського Міністерства закордонних справ підкреслили, що вони активно працюють над припиненням діяльності мережі торгівлі людьми, яка має своє коріння в Росії.

"Міністерство внутрішніх справ виявило і працює над нейтралізацією та ліквідацією мережі торгівлі людьми, яка діє з Росії, щоб включити кубинських громадян, які проживають там, і навіть деяких, які проживають на Кубі, у військові сили, що беруть участь у військових операціях в Україні", — ідеться в заяві кубинського зовнішньополітичного відомства.

Там також запевнили, що вони вжили всіх необхідних заходів для нейтралізації подібних спроб і що вже було розпочато кримінальні провадження проти осіб, причетних до цієї незаконної діяльності.

"Вороги Куби поширюють спотворену інформацію, мета якої — заплямувати імідж країни і представити її як співучасника цих дій, які ми рішуче відкидаємо", — наголосили в МЗС.

Там зазначили, що Куба не бере участі у війні в Україні. У відомстві пообіцяли діяти рішуче проти тих, хто на кубинській території "бере участь у будь-якій формі торгівлі людьми з метою найму або вербування, щоб громадяни Куби могли підняти зброю проти будь-якої країни".