Національна мережа незалежних медіа
Національна мережа незалежних медіа

Національна мережа незалежних медіа
Національна мережа незалежних медіа
пн, 16 вересня
+22
$   41.36
  46.01

12 берез. 2024 15:52

Останнє оновлення  
29 лип. 2024 14:01
Суспільство
0

326

0

Ватикан вийшов із заявою після слів папи Римського про «білий прапор»

Ватикан вийшов із заявою після слів папи Римського про «білий прапор»

Держсекретар Ватикану каже, що переговори – не прояв слабкості, а сили.


Вдруге за декілька днів Ватикан прокоментував заяву папи Римського Франциска щодо необхідності для України визнати свою слабшу позицію у війні з РФ та «підняти білий прапор».

Держсекретар Ватикану Пʼєтро Паролін заявив, що для переговорів спочатку воєнні дії має припинити саме «агресор», тобто Росія, але прагнути переговорів зобовʼязані обидві сторони.

«Очевидно, що створення таких умов є обовʼязком не однієї зі сторін, а обох, і першою умовою, як на мене, є саме припинення агресії. Агресори повинні першими припинити вогонь – і потім розпочати переговори»,сказав держсекретар Ватикану в інтервʼю Corriere della Sera.

Пʼєтро Паролін стверджує, що папа Римський мав на увазі, що переговори – це прояв не слабкості, а сили.

Нагадаємо, днями папа Римський Франциск заявив, що Україна у війні з країною-агресором РФ «має мати мужність» білого прапора і піти на переговори.

«Я вірю, що ті, хто бачать ситуацію, ті, хто думають про людей, ті, хто мають сміливість підняти білий прапор і вести переговори, сильніші. І сьогодні про це можна домовитися за допомогою міжнародних сил. Слово вести переговори – сміливе слово», – сказав він.

Франциск також закликав до переговорів, доки, за його словами, «не пізно».

Після того як слова Франциска викликали широкий резонанс, у Ватикані заявили, що Папа підхопив запропонований журналістом у запитанні вираз про «білий прапор». При цьому там повторили, що «переговори ніколи не є капітуляцією».