Національна мережа незалежних медіа
Національна мережа незалежних медіа

Національна мережа незалежних медіа
Національна мережа незалежних медіа
сб, 27 липня
+20
$   41.1
  44.63

27 груд. 2023 15:43

Останнє оновлення  
27 груд. 2023 15:43
Економіка
0

615

0

В уряді попередили про можливу затримку пенсій та зарплат держслужбовцям

В уряді попередили про можливу затримку пенсій та зарплат держслужбовцям

За словами міністра економіки Свириденко, виплати доведеться відкласти без грошей партнерів.


В уряді попередили про можливу затримку пенсій та зарплат держслужбовцям

Мільйони українців може чекати затримка пенсій і зарплат, якщо Захід не надасть фінансову допомогу на початку 2024 року.

Про це заявила міністр економіки України Юрія Свириденко, – пише видання Financial Times.

За її словами, затримка виплат може стосуватися близько 500 тисяч держслужбовців, майже півтора мільйони вчителів та 10 млн пенсіонерів. Наступного року Україні потрібна зовнішня підтримка у розмірі 37 мільярдів доларів.

«Уряд може затримати виплати пенсій мільйонам осіб та зарплат держслужбовцям та вчителям, якщо США та Євросоюз не нададуть нових пакетів фінансової допомоги», – каже Юлія Свириденко.

Свириденко додає, що зараз власні доходи держави йдуть в основному на сектор оборони, тому без допомоги союзників в інших сферах може виникнути дефіцит фінансування.

«Наступного року нам буде потрібна зовнішня підтримка у розмірі 37 мільярдів доларів, щоб забезпечити стабільність економіки та соціальних виплат», – сказала міністр економіки.

Також вона каже, що інакше Україні доведеться скоротити витрати на деякі соціальні програми, а також відкласти виплату зарплат 500 тисячам чиновників та 1,4 мільйона вчителів, а також пенсій 10 мільйонам пенсіонерів.

Свириденко сподівається, що у США та ЄС незабаром виділять допомогу Україні. Очікується, що нову фіндопомогу буде схвалено до кінця лютого 2024 року.

22 листоп. 2023 13:31

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:58
Економіка
1

129

0
Європейський Союз виплатив Україні ще 1,5 млрд євро

Таким чином загальна бюджетна підтримка Євросоюзу цього року вже сягнула понад 16,5 млрд євро.


Screenshot_10

ЄС виплатив Україні черговий транш макрофінансової допомоги розміром 1,5 млрд євро.

Про це повідомив у своєму телеграмі прем’єр-міністр Денис Шмигаль.

Таким чином загальна бюджетна підтримка Євросоюзу цього року вже сягнула понад 16,5 млрд євро.

«Це допомагає нам зберігати економічну стійкість в умовах повномасштабної війни.

Розраховуємо, що новий механізм багаторічної підтримки — Ukraine Facility — обсягом 50 млрд євро буде схвалений державами-членами ЄС якнайшвидше», - зазначив посадовець.

1 груд. 2023 14:21

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:58
Суспільство
0

110

0
У Мінреінтеграції розповіли, кому з переселенців автоматично продовжать виплати ще на пів року

Що відомо про виплати для переселенців


Screenshot_9

З 1 грудня цього року виплати для внутрішньо переміщених осіб (ВПО) продовжено виплати для деяких категорій отримувачів на другий 6-місячний період без додаткового звернення. Йдеться про щомісячну держдопомогу на проживання у розмірі 3 тисяч гривень людям з інвалідністю й дітям і 2 тисяч гривень для всіх інших ВПО.

Про це повідомили у Мінреінтеграції.

"З 1 грудня 2023 року виплати ВПО продовжуватимуть деяким категоріям отримувачів на другий 6-місячний період без додаткового звернення. Це нововведення передбачено постановою КМУ від 21 листопада 2023 року № 1226", — йдеться у повідомленні.

Відповідна допомога сім’ї буде продовжена автоматично ще на пів року, якщо:

  • середньомісячний сукупний дохід на одного отримувача не перевищує 4 прожиткових мінімумів для осіб, які втратили працездатність;
  • у складі сім’ї є люди працездатного віку, які доглядають за дітьми віком до 6 років (включно) або тяжко хворими дітьми; особи з інвалідністю I чи II групи; громадяни, які виховують трьох і більше дітей віком до 18 років; громадяни, які доглядають за особами з інвалідністю I групи або неповнолітніми дітьми з інвалідністю, або особами з інвалідністю I чи II групи внаслідок психічного розладу, або особами, які досягли 80-річного віку;
  • люди, які надають соціальні послуги й отримують компенсацію за їх надання; студенти, які навчаються за денною або дуальною формою в закладах загальної середньої, професійної (професійно-технічної), фахової передвищої, вищої освіти, місце проживання яких не задеклароване/зареєстроване в гуртожитку;
  • у складі сім’ї є працездатна особа, яка протягом перших 6 місяців отримання виплат ВПО посприяла своїй економічній самостійності (працевлаштувалася, розпочала діяльність як ФОП або отримала грант на бізнес/ваучер на навчання тощо) й середньомісячний дохід якої не перевищує 3 прожиткових мінімумів для людей, які втратили працездатність.