Національна мережа незалежних медіа
Національна мережа незалежних медіа

Національна мережа незалежних медіа
Національна мережа незалежних медіа
сб, 27 липня
+20
$   41.1
  44.63

30 жовт. 2022 10:39

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:50
Світ
0

113

0

В Сеулі під час тисняви на Гелловін загинула 151 людина

В Сеулі під час тисняви на Гелловін загинула 151 людина


В Сеулі під час тисняви на Гелловін загинула 151 людина

Кількість загиблих у Сеулі, столиці Південної Кореї, під час святкування Гелловіну збільшилася до 151. Президент Південної Кореї Юн Сук Йоль оголосив жалобу.

Про це пише The Korea Times, інформує Громадське.

За даними пожежної служби, через тисняву на святкуваннях у столиці загинула щонайменше 151 людина, зокрема 19 іноземців. Ще 82 людини постраждали, 19 з них — у тяжкому стані.

У ніч проти 30 жовтня натовп, переважно молодь, зібрався біля готелю Hamilton у популярному сеульському районі Ітевон, відомому як район нічного життя. За даними місцевих ЗМІ, це місце відвідали десятки тисяч людей. Це було перше за три роки святкування Гелловіну в Сеулі через епідемію COVID-19.

Інцидент стався у вузькому спуску біля готелю. За словами свідків, велика група людей ринула до спуску завширшки близько 4 метрів, і їх почали штовхати інші.

«Люди продовжували штовхатися в алею клубу для спуску, унаслідок чого інші люди кричали та падали, як доміно. Я думав, що мене також розчавлять, оскільки люди продовжували штовхатися, не усвідомлюючи, що на початку тисняви падають люди», — розповів один зі свідків.

На відео, яке поширили в соцмережах, видно, як рятувальники та звичайні люди проводять серцево-легеневу реанімацію постраждалим на вулицях.

У хаотичній тисняві загинули 97 жінок і 54 чоловіки. Більшість постраждалих — молоді люди близько 20 років. За даними рятувальників, з-поміж загиблих є вихідці з Ірану, Узбекистану, Китаю та Норвегії.

Окрім того, влада Сеулу отримала 355 повідомлень про зниклих безвісти внаслідок тисняви в Ітевоні.

Ця смертельна тиснява стала найбільшою трагедією в Південній Кореї з часів затоплення порома «Севоль» 2014 року, коли загинули 304 людини, переважно учні старших класів.

Президент Південної Кореї Юн Сук Йоль оголосив період національного трауру, який триватиме до 5 листопада. Усі інші вечірки та заходи, заплановані на вихідні до Гелловіну, були скасовані, щоб запобігти будь-якій можливості подальших трагедій і з поваги до великої кількості загиблих.

 

title