Національна мережа незалежних медіа
Національна мережа незалежних медіа

Національна мережа незалежних медіа
Національна мережа незалежних медіа
сб, 27 липня
+20
$   41.1
  44.63

9 січ. 2024 15:14

Останнє оновлення  
9 січ. 2024 15:14
Суспільство
0

159

0

В Ірпені чоловік кинувся у крижану воду, щоб врятувати собаку. Відео

В Ірпені чоловік кинувся у крижану воду, щоб врятувати собаку. Відео

Тварину дістали з річки.


В Ірпені, що на Київщині, хлопець кинувся у крижану воду, щоб врятувати звідти собаку.

Відео оприлюднило у фейсбуці КП "Управління благоустрою міста" Ірпінської міської ради у Facebook 8 січня.

"Попри -13° працівник ірпінського благоустрою Віктор Школьник, не вагаючись ні хвилини, врятував собаку, що провалилася під кригу в річці Ірпінь", - йдеться у дописі.



8 січ. 2024 16:04

Останнє оновлення  
8 січ. 2024 16:04
Суспільство
0

125

0
На Харківщині поліцейські взяли під опіку покинуту кінну ферму

Власник ферми втік до Росії.


28 породистих коней на Харківщині залишилися без господаря. Їжу для тварин допомагають роздобути поліцейські офіцери Старосалтівської громади – Дмитро Новицький та Денис Керпек.

Про це розповіли у Національній поліції.

Правоохоронці з серпня 2023 року почали працювати у громаді і одразу дізналися про покинутих тварин. Після окупації господар покинув ферму та виїхав до Російської Федерації. З тваринами залишився лише конюх Олексій, він працює тут вже 12 років.

«Я не міг залишити тварин помирати, але і самому було важко давати раду. На щастя, Денис з Дімою почали допомагати. Вони домовляються з місцевими фермерами, волонтерами. Привозять сіно, овес, сіль», – розповідає Олексій.

У поліції кажуть, що найважчим періодом на фермі є зима. Раніше стайні опалювалися, а тепер немає дров. Через влучання приміщення частково зруйноване.

«Ми з хлопцями-поліцейськими своїми силами підлатали дах, вікна плівкою забили. Але все одно холодно. Вода замерзає. Доводиться розморожувати, щоб напоїти коней. Літом легше. Вони самі пасуться. Дуже потрібна їжа для коней. Буває таке, що вони два дні їдять, а потім два дні стоять голодні, бо ніде узяти їжу», – поділився чоловік проблемами.

Внаслідок обстрілів загинуло лоша, уламком поранило кобилу, яка досі не одужала. Уламок залишився в її тілі. Поліцейські Дмитро  та Денис вже знайшли ветеринара, який погодився оглянути тварину.

Правоохоронці кажуть, що юридично наразі вирішити питання з конями не можна, бо у них є власник, але той забрав всі документи.

«Люди пропонували забрати коней по одному або по два, але віддати комусь просто так їх неможливо. Тому Дмитро та Денис вирішили, що єдиний вихід – це доглядати за тваринами», – додали в поліції.

На Харківщині поліцейські взяли під опіку покинуту кінну фермуНа Харківщині поліцейські взяли під опіку покинуту кінну ферму - фото 2На Харківщині поліцейські взяли під опіку покинуту кінну ферму - фото 3

title

Покинута ферма коней у Харкові