Національна мережа незалежних медіа
Національна мережа незалежних медіа

Національна мережа незалежних медіа
Національна мережа незалежних медіа
сб, 27 липня
+20
$   41.1
  44.63

20 січ. 2024 17:09

Останнє оновлення  
20 січ. 2024 17:09
Економіка
0

714

0

Установили норми продажу сигарет та алкоголю в одні руки в магазинах Duty Free

Установили норми продажу сигарет та алкоголю в одні руки в магазинах Duty Free

Тепер можна буде продавати орієнтовно 2 пачки іноземних цигарок та 2 літри алкоголю одній особі протягом однієї доби.


Кабмін ввів обмеження на продаж тютюнових та алкогольних виробів у магазинах безмитної торгівлі (duty free). Вони діятимуть під час воєнного стану.

Про це повідомили в Міністерстві фінансів України.

Тепер магазини безмитної торгівлі можуть продавати одній людині за один день не більше як орієнтовно 2 пачки іноземних цигарок та 2 літри алкоголю.

Дотримання усіх цих обмежень будуть контролювати. Саме для цього було запроваджено порядок, за яким магазини duty free повинні обмінюватись інформацією з прикордонною, податковою та митною службами для ідентифікації покупців цигарок та алкоголю.

«Ці зміни ухвалили, щоб протидіяти нелегальному обігу підакцизних товарів на внутрішньому ринку», – пояснюють у Мінфіні.

Додають, що їхню значну частку становлять товари, призначені для продажу в магазинах duty free або для експорту, що дозволяє уникати оподаткування.

28 лип. 2022 16:18

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:50
Суспільство
0

35

0
Напій Sprite у зелених пляшках зникне з полиць магазинів


Напій Sprite у зелених пляшках зникне з полиць магазинів

Компанія Coca-Cola з 1 серпня припинить випуск газованого напою Sprite у зелених пляшках. У такій тарі його продавали понад 60 років.

Про це пише CNN, передає Бабель.

«Таке рішення ухвалили в рамках кампанії із захисту довкілля. Напій випускатиметься у всьому світі виключно у прозорих пластикових пляшках», йдеться у повідомленні.

Новий дизайн вже використовують у низці країн, тепер бренд вирішив остаточно відмовитися від пластику у фірмових кольорах напою.

У звичних споживачеві пляшках містився зелений поліетилентерефталат (ПЕТ) - його неможливо переробляти для повторного використання пластику. Новий прозорий пластик можна застосовувати повторно.

Зазначається, що відмова від барвників у пляшках покращує якість переробленого матеріалу. Прозору тару можна переробити на нові пляшки, що забезпечує замкнутий цикл використання пластику ПЕТ.

10 берез. 2023 15:26

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:57
Світ
0

65

0
Магазини Bershka, Zara та Pull&Bear повертаються в Росію під новими іменами


Магазини Bershka, Zara та Pull&Bear повертаються в Росію під новими іменами

Частина магазинів іспанської Inditex планує повернутися в Росію вже в цьому році. До цього переліку входять Bershka, Zara та Pull&Bear, проте відтепер ці бренди матимуть геть інші назви. Про це повідомляють росЗМІ, передає РБК. У росЗМІ з'явилася інформація про повернення магазинів Bershka, Zara та Pull&Bear уже у квітні 2023. Однак відомі бренди вирішили змінити свої назви. Bershka повернеться до Росії під назвою Ecru, Pull&Bear перейменують на DUB, а Zara - на Maag. Компанії вже набирають персонал на роботу в магазинах. А також обдзвонюють старих співробітників, пишуть росЗМІ.

При цьому з російського ринку повністю підуть Massimo Dutti, Oysho та Zara Home
Раніше одяг брендів виготовляли в Іспанії, Бангладеші та Індонезії. Однак тепер партнерами стануть Туреччина та Китай. Попри зміну країн-виробників ціни, за словами росЗМІ, не зростуть. Відкриття магазинів планували зробити раніше, проте через землетрус у Туреччині довелося перенести. Нагадаємо, що після розв'язання війни Росії проти України магазини групи Inditex заявили про тимчасове призупинення роботи. Згодом вони повідомляли, що роблять це з комерційних причин, а не політичних. Про повернення магазинів в Україну не йдеться.

15 серп. 2023 14:36

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:58
Економіка
0

91

0
ROZETKA відкрила магазини у двох прифронтових містах

У двох магазинах працюють шість співробітників – дві дівчини та чотири хлопці.


FB_IMG_1692099034509

Український інтернет-магазин Rozetka відкрив магазини у двох прифронтових містах — Краматорську та Костянтинівці на Донеччині.

Про це повідомив співзасновник Rozetka Владислав Чечоткін у соцмережах.

Він написав, що ця подія для нього особиста дуже важлива, адже у цих містах давно пішов весь великий ритейл, але залишилися люди.

«Попри постійну небезпеку, обстріли, страх, вони продовжують жити, любити й, судячи зі звітів по продажах, — навіть робити консервацію. Серед замовлень також багато засобів для догляду за тілом, дитячі пюре, корм для котів усіх видів і навіть котячі іграшки”, – написав Чечоткін.

За його словами, у двох магазинах працюють шість співробітників – дві дівчини та чотири хлопці.

«Микита, Валерія, Вадим, Дмитро, Ксенія, Руслан. Щодня продають, пакують, рекомендують, звітують, а головне — запевняють, підбадьорюють, усміхаються. Дають надію», – написав Чечоткін.

Станом на тепер ТОП-3 товарів за продажами у Краматорську та Костянтинівці — це корм для кішок, кава та чай.

4 жовт. 2023 13:42

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:58
Економіка
0

210

0
H&M готується відкрити 6 магазинів у двох містах України

Де можуть відкрити магазини H&M?


Screenshot_8

Ритейлер H&M Group відкриє деякі магазини в Україні наприкінці листопада - на початку грудня цього року. 

Про це повідомляє NV Бізнес з посиланням на три джерела - директорів ТЦ та консультанта з комерційної нерухомості.

За даними співрозмовників видання, мережа готова відкрити шість магазинів, які знаходяться в київських ТРЦ Retroville, Lavina Mall, Respublika Park, Dream Town, River Mall та у львівському Victoria Gardens.

До початку великої війни мережа також управляла магазином в Одесі в ТРЦ Riviera та в Харкові в ТРЦ Nikolsky. Їх планують відкрити пізніше – у другу чергу.

"H&M хотіли відкритись раніше, однак зіштовхнулись із дефіцитом персоналу. За півтора року простою частина співробітників звільнились, хтось пішов захищати Україну, хтось виїхав з України", – розповів директор торгового центру, який попросив не називати його імені.

У пресслужбі H&M коментарі щодо відновлення роботи не надали.