Національна мережа незалежних медіа
Національна мережа незалежних медіа

Національна мережа незалежних медіа
Національна мережа незалежних медіа
сб, 27 липня
+20
$   41.1
  44.63

16 січ. 2024 16:09

Останнє оновлення  
16 січ. 2024 16:09
Економіка
0

636

0

Уряд виділив додаткові кошти на зміцнення обороноздатності

Уряд виділив додаткові кошти на зміцнення обороноздатності

Що закуплять для війська?


На посилення обороноздатності Кабінет Міністрів України виділив із резервного фонду державного бюджету 792 мільйони гривень.

Про це повідомив премʼєр-міністр Денис Шмигаль.

Ці додаткові кошти розподілять військові підрозділи на «дуже нагальні потреби» на закупівлю боєприпасів, тепловізорів та дронів.

«Йдеться про додаткове фінансування для кожної бригади пропорційно до сплаченого у грудні ПДФО», – додав Шмигаль.

27 груд. 2023 15:43

Останнє оновлення  
27 груд. 2023 15:43
Економіка
0

615

0
В уряді попередили про можливу затримку пенсій та зарплат держслужбовцям

За словами міністра економіки Свириденко, виплати доведеться відкласти без грошей партнерів.


В уряді попередили про можливу затримку пенсій та зарплат держслужбовцям

Мільйони українців може чекати затримка пенсій і зарплат, якщо Захід не надасть фінансову допомогу на початку 2024 року.

Про це заявила міністр економіки України Юрія Свириденко, – пише видання Financial Times.

За її словами, затримка виплат може стосуватися близько 500 тисяч держслужбовців, майже півтора мільйони вчителів та 10 млн пенсіонерів. Наступного року Україні потрібна зовнішня підтримка у розмірі 37 мільярдів доларів.

«Уряд може затримати виплати пенсій мільйонам осіб та зарплат держслужбовцям та вчителям, якщо США та Євросоюз не нададуть нових пакетів фінансової допомоги», – каже Юлія Свириденко.

Свириденко додає, що зараз власні доходи держави йдуть в основному на сектор оборони, тому без допомоги союзників в інших сферах може виникнути дефіцит фінансування.

«Наступного року нам буде потрібна зовнішня підтримка у розмірі 37 мільярдів доларів, щоб забезпечити стабільність економіки та соціальних виплат», – сказала міністр економіки.

Також вона каже, що інакше Україні доведеться скоротити витрати на деякі соціальні програми, а також відкласти виплату зарплат 500 тисячам чиновників та 1,4 мільйона вчителів, а також пенсій 10 мільйонам пенсіонерів.

Свириденко сподівається, що у США та ЄС незабаром виділять допомогу Україні. Очікується, що нову фіндопомогу буде схвалено до кінця лютого 2024 року.

29 груд. 2023 15:33

Останнє оновлення  
29 груд. 2023 15:33
Економіка
0

180

0
Уряд затвердив нову систему оплати праці держслужбовців

Відтепер 70% зарплати держслужбовця буде складати оклад, і лише 30% – премії.


Кабінет міністрів, 29 грудня, затвердив документ про нову систему оплати праці держслужбовців на основі кваліфікації посад і грейдів.

Про це повідомив прем'єр-міністр Денис Шмигаль.

«Йдеться насамперед про справедливість. Адже ніхто з керівників тепер за власним бажанням не зможе нараховувати захмарні премії, надбавки та доплати. Тепер 70% зарплати держслужбовця буде складати оклад, і лише 30% – премії», – сказав Шмигаль.

Нова система охопить як державні органи з юрисдикцією на всю країну –міністерств, секретаріат Кабміну, Офісу президента – так і регіональні органи, обласні та районні адміністрації.

Також з 1 січня уряд скорочує кількість вакансій державної служби майже на 20 тисяч. За словами Шмигаля, це лише перший етап.

Прем’єр-міністр також заявив, що нова система оплати праці та скорочення вакансій, за оцінками Мінфіну, дозволить зберегти близько 8 млрд гривень бюджетних коштів і спрямувати їх у 2024 році на потреби безпеки й оборони.



2 січ. 2024 09:55

Останнє оновлення  
2 січ. 2024 09:55
Економіка
0

125

0
Уряд вніс зміни до програми пільгового іпотечного кредитування «єОселя»

Зміна стосується ветеранів, людей, які отримали інвалідність унаслідок війни, членів їхніх сімей, а також сімей загиблих.


Уряд вніс зміни до програми пільгового іпотечного кредитування «єОселя»

Уряд вніс зміни до програми "єОселя", відтепер пільгові категорії позичальників можуть купити квартири в будинку, що не старший за 10 років, за умови, якщо нерухомість розташована в столиці або в обласному центрі.

Про це повідомляє Міністерство реінтеграції тимчасово окупованих територій України.

"Раніше за цією програмою ("єОселя" - ІФ-У) можна було придбати квартири у будинку не старіше трьох років. Тепер зазначені категорії позичальників можуть придбати квартири у будинку не старіше 10 років, але за умови, якщо нерухомість розташована в місті Києві або в обласному центрі. Та без обмежень по даті експлуатації в інших населених пунктах", - ідеться в повідомленні, оприлюдненому в понеділок.

Зазначається, що ця зміна стосується ветеранів, людей, які отримали інвалідність унаслідок війни, членів їхніх сімей, а також сімей загиблих.

Окрім цього, уряд вніс другу зміну до програми "єОселя", згідно з якою позичальники зможуть купувати приватні будинки або таунхауси після введення їх в експлуатацію, але не старше трьох років.

У пресслужбі Міністерства нагадали, що програма "єОселя" діє з жовтня 2022 року. Кредити на купівлю житла отримали понад 6 тисяч українських сімей на загальну суму понад 9 млрд грн.