Національна мережа незалежних медіа
Національна мережа незалежних медіа

Національна мережа незалежних медіа
Національна мережа незалежних медіа
сб, 27 липня
+18
$   41.1
  44.63

8 квіт. 2024 11:57

Останнє оновлення  
8 квіт. 2024 11:57
Події
0

114

0

«Укренерго»: Без світла майже 400 населених пунктів

«Укренерго»: Без світла майже 400 населених пунктів

Відключення діють у шести областях.


Станом на 8 квітня, через бойові дії знеструмлено 398 населених пунктів – у Донецькій, Запорізький, Миколаївській, Сумській, Харківській, Херсонській областях.

Про це повідомили в «Укренерго».

Зазначається, що протягом доби росіяни пошкодили енергооб’єкти «Укренерго» в дніпровському та східному регіонах.

«Вночі через атаку російських ракет та БПЛА в дніпровському регіоні пошкоджено обладнання на одній з підстанцій «Укренерго», та дві високовольтні повітряні лінії. Знеструмлення споживачів не було.

Вчора на сході, в одному з прифронтових районів, через артобстріл було знеструмлено високовольтну підстанцію «Укренерго» 330 кВ», – йдеться у повідомленні.

На Харківщині у понеділок з 6-ї ранку діють графіки погодинних відключень. Також продовжують діяти ліміти споживання для промислових споживачів на Криворіжжі.

«Аварійно-відновлювальні роботи відбуваються в складних умовах та тривають цілодобово. В східному регіоні на одній з підстанцій ремонтні бригади «Укренерго» повернули в роботу частину обладнання, пошкодженого при обстрілах», – додали в держкомпанії.

Протягом доби заплановано імпорт з 4 країн, експорт до 5 країн.

Імпорт: у вечірні години з Румунії, Словаччини, Угорщини, Молдови. Загальним обсягом 667 МВТ-год, з максимальною потужністю в окремі години до 317 МВт.

Експорт: у денні години максимальної активності електростанцій на ВДЕ до Польщі, Румунії, Словаччини, Угорщини, Молдови. Загальним обсягом 1 455 МВТ-год, з максимальною потужністю в окремі години до 388 МВт.

Нагадаємо, в ніч на 8 квітня ворог атакував 24-ма ударними БпЛА типу «Shahed-131/136». Також росіяни запустили авіаційну ракету Х-59 із повітряного простору окупованої Запорізької області.