Національна мережа незалежних медіа
Національна мережа незалежних медіа

Національна мережа незалежних медіа
Національна мережа незалежних медіа
пт, 17 травня
+15
$   39.43
  42.75

30 квіт. 2024 09:58

Останнє оновлення  
30 квіт. 2024 09:58
Політика
0

552

0

Україну вперше відвідала представниця королівської родини герцогиня Единбурзька Софі

Україну вперше відвідала представниця королівської родини герцогиня Единбурзька Софі

Олена Зеленська подякувала гості за боротьбу із сексуальним насильством на війні.


Герцогиня Единбурзька Софі у понеділок відвідала Україну. Вона стала першим членом британської королівської родини, яка приїхала до Києва після початку повномасштабного російського вторгнення.

Про це повідомляють на сторінці Олени Зеленської.

Перша леді разом із президентом Володимиром Зеленським поспілкувалися з Її Королівською Високістю герцогинею Единбурзькою Софі, дружиною Принца Едварда, наймолодшого брата нинішнього британського монарха Короля Чарльза ІІІ.

У королівській родині герцогиня – одна з найактивніших громадських діячок, опікується понад 70 організаціями. Окрема тема її роботи – боротьба із сексуальними злочинами в зоні конфлікту.

«Герцогиня Софі в березні цього року онлайн долучилася до конференції «Відновлення прав постраждалих від сексуального насильства, пов'язаного з конфліктом: елемент миру та світової безпеки» в Києві, де говорила про важливість справедливості та захисту для постраждалих від російського свавілля жінок, чоловіків, дітей», - зазначають на сторінці Олени Зеленської.

Україну вперше відвідала представниця королівської родини герцогиня Единбурзька Софі

Наразі слідчі Офісу Генерального прокурора зафіксували вже 290 таких злочинів, серед постраждалих – 14 неповнолітніх дівчат і хлопець.

У розмові з Її Королівською Високістю Зеленська подякувала за участь Великої Британії у судовому переслідуванні за російські воєнні злочини.

«Це підтримка з боку Сполученого Королівства і Консультативної групи з питань жорстоких злочинів, і мобільних груп правосуддя, а також навчання наших суддів і криміналістів.

Завдяки фінансуванню уряду Великої Британії у співпраці з Фондом ООН у галузі народонаселення в Україні створена мережа центрів допомоги врятованим, один із яких відвідала герцогиня Единбурзька.

Вдячна Сполученому Королівству за приєднання до Коаліції за повернення українських дітей із російського полону.

«Мусимо стояти пліч-о-пліч, щоб забезпечити справедливість». Ці слова Її Королівської Високості дуже актуальні», - додала Перша леді.

Україну вперше відвідала представниця королівської родини герцогиня Единбурзька Софі - фото 2Україну вперше відвідала представниця королівської родини герцогиня Единбурзька Софі - фото 3Україну вперше відвідала представниця королівської родини герцогиня Единбурзька Софі - фото 4Україну вперше відвідала представниця королівської родини герцогиня Единбурзька Софі - фото 5Україну вперше відвідала представниця королівської родини герцогиня Единбурзька Софі - фото 6Україну вперше відвідала представниця королівської родини герцогиня Единбурзька Софі - фото 7Україну вперше відвідала представниця королівської родини герцогиня Единбурзька Софі - фото 8