Національна мережа незалежних медіа
Національна мережа незалежних медіа

Національна мережа незалежних медіа
Національна мережа незалежних медіа
пт, 18 жовтня
+4
$   41.24
  44.79

Українцям видаватимуть сертифікати на купівлю книг

18 черв. 2024 17:38

Останнє оновлення  
29 лип. 2024 14:01
Суспільство
0

287

0

Українцям видаватимуть сертифікати на купівлю книг

Українцям видаватимуть сертифікати на купівлю книг

Скористатися послугою можна буде після завершення війни.


Президент України офіційно підписав законопроєкт 11251, спрямований на підтримку українського книговидання і книгорозповсюдження. Згідно з новим законом, українці зможуть отримати спеціальні книжкові сертифікати на придбання книг, а книгарні отримають державні субсидії на компенсацію орендної плати за приміщення.

Про це повідомили на офіційному вебпорталі органів виконавчої влади України.

Директорка Українського інституту книги, Юлія Козловець, зазначила, що на цю програму в бюджеті виділено 370 млн гривень. Ці кошти сприятимуть випуску додатково 1,5-2 млн примірників книг українськими видавцями.

Сертифікати на придбання книг в сумі 908 гривень зможуть отримати громадяни України, які досягли 18-річного віку, а також батьки при народженні дитини після припинення воєнного стану. Процес отримання сертифіката буде здійснюватися через мобільний додаток Дії і буде доступний для використання протягом 1 року з моменту отримання.

«Передбачено надання громадянам України натуральної допомоги у вигляді сертифіката на придбання книг, який може видаватися у паперовій та електронній формі при видачі свідоцтва про народження та при отриманні громадянином України, який досяг 14-річного віку, паспорта громадянина України. Сертифікат може використовуватися виключно для придбання книжкових видань державною мовою у розповсюджувача видавничої продукції, який у встановленому порядку внесений до Державного реєстру видавців, виготовлювачів і розповсюджувачів видавничої продукції та до переліку розповсюджувачів видавничої продукції, що забезпечують придбання громадянами книжкових видань з використанням сертифікатів», - йдеться у пояснювальній записці законопроєкту.

Нагадаємо, знімуть фільм за мотивами книги «Тореадори з Васюківки».