Національна мережа незалежних медіа
Національна мережа незалежних медіа

Національна мережа незалежних медіа
Національна мережа незалежних медіа
сб, 27 липня
+18
$   41.1
  44.63

8 січ. 2024 09:03

Останнє оновлення  
8 січ. 2024 09:03
Суспільство
0

99

0

Українці можуть скаржитися на зачинені укриття – запрацював бот

Українці можуть скаржитися на зачинені укриття – запрацював бот

Кожне звернення обіцяють опрацьовувати і передавати відповідальним на місцях.


В Україні розробили бот, у який можна подавати скарги щодо зачинених укриттів або недопуску до них. Кожну скаргу мають перенаправляти відповідальним за конкретне укриття.

Про це повідомив заступник міністра з питань стратегічних галузей промисловості України Тимур Ткаченко.

За словами міністра, останнім часом, внаслідок масованих обстрілів України, почастішали скарги на зачинені укриття. Щоб спростити процес подання скарги, і розробили Telegram-бот.

«Відтепер, якщо ви зіштовхнулись з подібною ситуацією, вам не потрібно шукати, кого тегнути в коментарях, для цього є простий бот, в якому ви можете залишити всі дані», – написав Ткаченко.

Кожне звернення обіцяють брати в роботу одразу після того, як бот отримає дані. Ткаченко запевняє, що особисто буде дивитись усі скарги. Потім їх передаватимуть відповідальним на місцях, каже він.

Подати скаргу боту можна за цим посиланням.

14 листоп. 2023 11:14

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:58
Події
0

131

0
Жителів Херсона не пустили до укриття: прокуратура розпочала провадження

Якщо вам стали відомі факти недопущення до об’єктів цивільно захисту, звертайтесь на спецлінію 102.


Screenshot_3

13 листопада під час чергового ворожого обстрілу Херсона до укриття, що розташоване на території енергетичного підприємства не пустили двох відвідувачів - жінку та чоловіка похилого віку. Правоохоронці розпочали кримінальне провадження.

Про це повідомляє Херсонська обласна прокуратура.

Містяни прийшли до установи для відновлення особового рахунку споживача. В цей час розпочався масований обстріл і людей не допустили у сховище яким користуються співробітники підприємства і не повідомили їм адресу найближчого укриття.

«Досудове розслідування триває, проводиться комплекс необхідних слідчих дій, направлених на встановлення об’єктивної істині у справі.

Херсон та деокуповані населені пункти регіону постійно зазнають обстрілів російською армією.

У таких умовах неприпустимо, аби порушувались норми чинного законодавства та права людей на цивільний захист. Під час повітряної тривоги усі укриття мають бути доступні для населення України. Немає нічого важливішого за збереження життя і здоров’я людей», - зазначили в прокуратурі.

Відповідальність за доступність та інформування населення щодо їх розташування несуть балансоутримувачі та органи місцевого самоврядування.

Якщо вам стали відомі факти недопущення до об’єктів цивільно захисту, звертайтесь на спецлінію 102.

9 груд. 2023 18:51

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:58
Суспільство
0

119

0
На Харківщині встановлюють модульні укриття

Загалом планується встановити 65 модульних захисних споруд.


2023-12-09 184928

У Харківській області почали встановлювати модульні захисні споруди. Укриття встановлюють коштом бюджетів різних рівнів.

Про це повідомив голова Харківської ОВА Олег Синєгубов.

Мережу об'єктів розміщують біля багатоповерхівок, автовокзалів, ринків, торговельних центрів, ЦНАПів та в інших місцях скупчення людей.

«Вартість кожної споруди – 1,9 млн грн. На 70% проєкт фінансується з місцевих бюджетів, ще 30% – участь обласного бюджету в межах Програми територіальної оборони Харківської області на 2022-2023 роки», – пише Олег Синєгубов.

Всього, за словами Синєгубова, планують встановити 65 модульних укриттів на території Богодухівського, Ізюмського, Куп'янського та Харківського районів. 11 вже встановили.

 

15 груд. 2023 12:06

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:58
Події
0

182

0
У Києві дітей не пустили до укриття у школі під час ракетного обстрілу

Чоловік заборонив заходити до приміщення через те, що малеча була з домашнім улюбленцем – собакою породи «мальтіпу».


Screenshot_3

У Святошинському районі столиці школярів не впустили до укриття під час тривоги. Правоохоронці  розпочали кримінальне провадження.

Про це повідомляє Нацполіція.

Подія сталася 14 грудня під час повітряної тривоги, приблизно о 15:30. Тоді брат із сестрою, 2011 і 2012 року народження, прямували до укриття однієї зі столичних шкіл Святошинського району, в якій вони навчаються.

Однак охоронець не пустив їх до бомбосховища навчального закладу.

Чоловік заборонив заходити до приміщення через те, що малеча була з домашнім улюбленцем – собакою породи «мальтіпу».

Своїми діями охоронець залишив дітей в небезпеці під час можливого обстрілу.

Слідчі розпочали кримінальне провадження за ч. 1 ст. 135 Кримінального кодексу України — залишення в небезпеці.

Журналістка Тетяна Даниленко розповіла у фейсбуці, що батько дітей Юрій Овчинніков, який служив у складі ССО "Азов", загинув минулого року на Запоріжжі. Під уламками російської ракети прямо в Києві ледве не загинули його діти – 11-річна Саша й 12-річний Богдан. Ракета розірвалася над головами дітей.

"Поки Саша і Богдан бігли шукати інше сховище, у них над головами збили ракету. Мама була впевнена, що діти в безпеці, бо вони подзвонили їй, перебуваючи біля сховища", – розповіла Даниленко.

У момент, коли дівчинка подзвонила вже в істериці, бо страшно злякалася, мама Любов змушена була раніше йти з роботи, щоб заспокоїти Сашу та Богдана, а також розібратися в ситуації. Директорка школи запевнила, що інакше діяти школа не могла, бо в інших школярів могла бути алергія на собак.