Національна мережа незалежних медіа
Національна мережа незалежних медіа

Національна мережа незалежних медіа
Національна мережа незалежних медіа
чт, 09 травня
+7
$   39.38
  42.32

26 квіт. 2024 11:44

Останнє оновлення  
26 квіт. 2024 11:44
Суспільство
0

247

0

Україна відвела танки «Абрамс» з лінії фронту. Назвали причину

Україна відвела танки «Абрамс» з лінії фронту. Назвали причину

Ситуацію на полі бою змінюють безпілотники. 


Сили оборони поки відвели з лінії фронту надані Україні американські танки «Абрамс» через загрозу атак зі сторони російських безпілотників, американці нарікають, що українці не застосовують тактику більш ефективного використання цієї техніки, дізналося агентство Associated Press.

«Україна поки що відійшла на другий план у своїй боротьбі з Росією, використовуючи бойові танки M1A1 «Абрамс», надані США, частково через те, що російська війна з використанням безпілотників зробила їхню роботу надто складною для того, щоб їх не виявляли і не атакували», - зазначають ЗМІ.

 Агентство нагадало, що Київ вмовив США надати 31 танк в січні 2023 року вартістю $10 млн  кожний, оскільки вони є «життєво важливими для його здатності прорвати російську лінію фронту». Але з того часу на війні вже втрачено п’ять «Абрамсів».

Associated Press зазначає, що з використанням безпілортників ситуація на полі бою змінилася, ускладнивши для України захист танків, які швидко виявляють і на які полюють дрони.

Заступник голови Об'єднаного комітету начальників штабів адмірал Крістофер Грейді та третій представник оборонного відомства заявили, що наразі танки відведені з лінії фронту, і США працюватимуть з українцями над «перезавантаженням» тактики.

За словами Грейді, в умовах, коли безпілотні авіаційні системи є скрізь, загроза для використання бронетехніки очевидна. Але, сказав він, «ми працюватимемо з нашими українськими партнерами та іншими партнерами на місцях», щоб допомогти їм продумати, як вони можуть використовувати бронетехніку «в умовах, що змінилися, коли все можна побачити миттєво».