Національна мережа незалежних медіа
Національна мережа незалежних медіа

Національна мережа незалежних медіа
Національна мережа незалежних медіа
сб, 27 липня
+20
$   41.1
  44.63

8 черв. 2024 09:24

Останнє оновлення  
8 черв. 2024 09:24
Політика
0

424

0

Україна та Франція уклали угоду на 200 млн євро: на що підуть кошти

Україна та Франція уклали угоду на 200 млн євро: на що підуть кошти

Документи підписали під час візиту Зеленського до Франції 7 червня.


7 червня, уряди України та Франції підписали чотири угоди. Одна з них передбачає залучення грантових коштів уряду Франції на суму 200 млн євро для реконструкції та відновлення критичної інфраструктури України.

Про це повідомляє Офіс президента України.

Документи підписали після зустрічі президента України Володимира Зеленського та президента Франції Емманюеля Макрона 7 червня.

Президент Франції розповів, що 200 млн євро призначені для тих підприємств, які інвестуватимуть у критичну інфраструктуру України для її відновлення. З них 60 млн євро підуть на підтримку енергетичного сектору.

Також країни підписали угоду про створення в Україні представництва Французького агентства з питань розвитку (AFD), зокрема, для діяльності Товариства сприяння та участі в економічному співробітництві (PROPARCO) та організації Expertise France.

Агентство надаватиме фінансову й технічну підтримку українським підприємствам. Ідеться про позики, гранти або гарантії. Макрон також анонсував, що Франція відправить в Україну 20 технічних експертів, які працюватимуть при ключових міністерствах.

Країни також відновили дію угоди про співпрацю у сфері мирного використання ядерної енергії. Термін дії цього документа сплив чотири роки тому, тож його продовжили ще на 20 років.

Останній підписаний документ – заява про наміри щодо співробітництва в оборонній промисловості. У ній ідеться про можливості співпраці у виробництві, обслуговуванні та ремонті військового обладнання.

Раніше ми писали, що в лютому президент України Володимир Зеленський підписав у Парижі з президентом Франції Еммануелем Макроном двосторонню угоду про гарантії безпеки.