Національна мережа незалежних медіа
Національна мережа незалежних медіа

Національна мережа незалежних медіа
Національна мережа незалежних медіа
нд, 12 травня
+10
$   39.72
  42.81

7 груд. 2023 18:39

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:58
Економіка
0

122

0

Україна отримає від Японії $4,5 млрд

Україна отримає від Японії $4,5 млрд

Японський прем’єр наголосив на важливості відновлення України


Screenshot_11

Японія виділить Україні допомогу на суму 4,5 млрд доларів.

Про це повідомили на сайті японського МЗС.

Зазначається, що Японія вирішила надати 1 мільярд доларів на гуманітарну допомогу та відбудову Україні і ще 3,5 млн доларів — для посилення кредиту для позик Світового банку.

«Загалом Японія готова надати на підтримку $4,5 млрд, включаючи цю додаткову підтримку та збільшення кредиту Світовому банку», — йдеться у повідомленні МЗС Японії.

Японський прем’єр наголосив на важливості відновлення України та анонсував приватний японсько-український економічний Проєкт реконструкції України, який розпочнеться у лютому 2024 року.

20 листоп. 2023 17:01

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:58
Світ
0

81

0
Японія планує надати 160 млн євро на проєкти економічного відновлення України

Японія запевнила що й надалі підтримуватиме Україну.


Screenshot_24

Японія планує надати 160 млн євро для підтримки проєктів економічного відновлення України. 

Про це заявив представник Уряду Японії під час зустрічі з українськими урядовцями у понеділок, 20 листопада, повідомив Урядовий портал.

Японські державні міністри запевнили, що позиція їхньої країни щодо підтримки України буде незмінною.

Зокрема на зустрічі були присутні державний міністр закордонних справ Японії Кійото Цуджі, державний міністр економіки, торгівлі та промисловості Кадзучіка Івата й представники японського бізнесу.

Українські урядовці озвучили пріоритети Уряду України щодо швидкого відновлення: енергетика, житло, критична інфраструктура, гуманітарне розмінування та підтримка бізнесу. Україна подякувала японській делегації за місію, яка сприятиме подальшому залученню японських компаній до відбудови.

«Україна зацікавлена у створенні спільних підприємств, особливо у переробній промисловості. Для нас важлива співпраця у сферах АПК, металообробки, машинобудування, критичної сировини та ІТ. Досвід Японії в післявоєнному відновленні може стати в пригоді для економічного відновлення України», — сказав прем’єр-міністр України.