Національна мережа незалежних медіа
Національна мережа незалежних медіа

Національна мережа незалежних медіа
Національна мережа незалежних медіа
сб, 27 липня
+20
$   41.1
  44.63

21 січ. 2024 16:44

Останнє оновлення  
21 січ. 2024 16:44
Події
0

112

0

Україна копає власну «лінію Суровікіна» проти російського наступу – ЗМІ

Україна копає власну «лінію Суровікіна» проти російського наступу – ЗМІ

Планується побудувати понад 900 км нових бетонних траншів та підземних командних пунктів.


Україна розпочала будівництво власної так званої «лінії Суровікіна» – масштабної оборонної лінії, яка, за задумом, повинна зупинити російське вторгнення.

Про це пише The Telegraph і публікує карти місцеперебування цих укріплень.

Планується побудувати понад 600 миль (965 кілометрів) нових бетонних траншів та підземних командних пунктів. Основні зусилля зараз точаться навколо Лимана і під Авдіївкою, а також біля Куп’янська.

Видання уточнює, що головна оборонна лінія будується приблизно за 16 кілометрів на захід від Авдіївки.

Україна копає власну «лінію Суровікіна» проти російського наступу – ЗМІ

Ще одна лінія – у місті Покровську, «який Росії необхідно захопити, щоб виконати своє завдання із захоплення всієї Донецької області». Покровськ захищений дворівневою системою траншей, що проходить у всьому місті.

Видання додає, що найпотужніша з нових оборонних ліній може бути навколо Чернігова. Водночас уточнюють, що поки що немає жодних очікувань, що цей район стане новим фронтом.

За даними газети, українська оборона нагадує «лінію Суровікіна», на якій росіяни зупинили український контрнаступ цього літа.

«Спочатку йдуть мінні поля, далі – мережі траншей та укріплених командних центрів. На деяких ділянках, де фронт статичний, ЗСУ розмістили укріплення приблизно за кілометр один від одного», – йдеться у повідомленні.

Додають, що нові укріплення, хоч і дозволять Україні зберегти більше життів, вони «зменшать амбіції Києва повернути собі окуповану територію».

«Метою України на 2024 рік, зважаючи на все, є поповнення своїх постраждалих у боях сил і відновлення наступальної бойової могутності напередодні наступного року», – йдеться у статті.

11 жовт. 2022 08:48

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:50
Світ
0

46

0
«Готовий до будь-яких жертв». Що відомо про нового керівника російських військ?


«Готовий до будь-яких жертв». Що відомо про нового керівника російських військ?

Новопризначений командувач російського угруповання Сергій Суровікін є одним із небагатьох командирів, який готовий до будь-яких жертв і не думає про наслідки.

Про це повідомив російський опозиційний політик та журналіст Ігор Яковенко в інтерв'ю OBOZREVATEL.

Експерт розповів, що у 1991 року в Москві Суровін, перебуваючи у званні капітана, командира батальйону гвардійської таманської дивізії, спрямував свої бронеавто на мирних громадян. Тоді після п'яти місяців у в'язниці він вийшов на волю, уникнувши покарання.

"Він готовий до будь-яких жертв і не думає про наслідки. Це людина, яка не зупиниться ні перед чим. Якщо йому накажуть, він може вбити увесь світ. Генерал Суровікін – це спроба Путіна подолати розкол між ним та армією. Це людина, якій Путін довіряє абсолютно, можливо, єдиному в збройних силах", - зазначив Яковенко.

Він пояснив також, що у Росії нині спостерігається деякий конфлікт між Путіним, Міністерством оборони РФ та Генштабом. Зокрема, саме їх звинувачують у втечі російських окупантів з низки регіонів України після контрнаступу ЗСУ й інших помилках, які відбулися під час проведення мобілізації, оголошеної Путіним.

"Він нацькував на міноборони та генштаб, на генерала Герасимова та Шойгу, своїх двох шавок – Кадирова та Пригожина. Він намагається призначити відповідальним за військові невдачі генералітет, насамперед генштаб, побічно і Шойгу. І, звісно, військовим це не подобається. Відповіддю було висунення генерала Суровікіна. Це повний відморозок, який готовий виконати будь-який наказ", - додав Яковенко.

Нагадаємо, генерала Сергія Суровікіна Міністерство оборони РФ призначило командувачем об'єднаного угруповання військ в Україні 8 жовтня.

 

29 черв. 2023 09:05

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:57
Світ
0

182

0
Якщо Суровікіна дійсно арештували? Про що це може свідчити

В ISW, посилаючись на російських військових блогерів, кажуть, що «атмосфера підозри огорнула Генштаб РФ».


Screenshot_3

28 червня видання The Moscow Times із посиланням на джерела, близькі до Міноборони Росії, повідомило, що генерал Сергій Суровікін, командувач Повітряно-космічними військами Росії і заступник командувача російськими військами в Україні, – заарештований.Офіційного підтвердження цієї інформації немає.

Сам Суровікін востаннє з’являвся на публіці увечері 23 червня. Тоді він записав відеозвернення, в якому закликав бійців ПВК «Вагнер» зупинитися. Де він зараз – невідомо.

Видання The New York Times і Wall Street Journal 28 червня писали, посилаючись на джерела у розвідці США, що Суровікін міг знати про плани Євгена Пригожина виступити проти армійського керівництва. Про те, чи підтримував він сам заколот, джерела у розвідці не мають певної думки.

Арешт генерала російської армії Сергія Суровікіна може свідчити про те, що Кремль має намір очистити міноборони РФ від осіб, які вважаються нелояльними.

Про це йдеться в огляді американського Інституту вивчення війни (ISW).

«Якщо російська влада справді заарештувала Суровікіна, то Кремль, швидше за все, використає Суровікіна та його філії як «цапів відбувайлів», щоб публічно пояснити, чому російські військові та російські органи внутрішньої безпеки погано відреагували на заколот, і виправдати потенційну перебудову російського військового керівництва. ISW раніше повідомляв про помітну приналежність Суровікіна до «Вагнера» та його ймовірну підтримку ПВК, і що Суровікін є головним кандидатом на посаду «цапа відбувайла», незалежно від фактичного рівня підтримки, яку він надав бунтівникам», – кажуть аналітики.

Вони також припускають, що Кремль, імовірно, намагатиметься позбавити влади тих, хто міг симпатизувати заколоту.

В ISW, посилаючись на російських військових блогерів, кажуть, що «атмосфера підозри огорнула Генштаб РФ».

Суровікін – один із найбільш відомих російських генералів, восени він був призначений командувачем усього угруповання російських військ в Україні. З його іменем пов’язана кампанія з бомбардування українських енергетичних об’єктів, будівництво лінії укріплень на окупованих територіях і відступ військ РФ від Херсона й правобережжя Дніпра, який він назвав «непростим рішенням».

16 серп. 2023 10:32

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:58
Світ
0

122

0
Суровікіна відправили під домашній арешт – Politico

Кремль ще не зробив офіційної публічної заяви про місцезнаходження генерала Сергія Суровікіна


surovikin

Російського генерала Сергія Суровікіна, якого вважають союзником засновника ПВК "Вагнер" Євгена Пригожина, було відсторонено від керівної ролі у війні, яку Москва розв’язала в Україні. Наразі він перебуває під домашнім арештом. 

Про це повідомляє Politico, посилаючись на повідомлення, що ширяться серед російських військових блогерів та ЗМП. 

Так, за даними Telegram-каналу ВЧК-ОГПУ, який, як вважається, веде людина близька до російських силовиків, Суровікін зараз перебуває "під свого роду домашнім арештом" – він не може залишити квартиру, в якій перебуває, але його дозволено відвідувати, зокрема декільком його підлеглим.

Суровікін, відомий як "Генерал Армагеддон" за свої агресивні військові стратегії в Чечні та Сирії, не з’являвся на публіці від моменту так званого походу "вагнерівців" на Москву у червні 2023 року, після того, як поширилися повідомлення про те, що він знав про запланований Пригожиним заколот.

"Офіційного розслідування немає, але Суровікін довгий час перебував у підвішеному стані, відповідаючи на незручні питання", – повідомили у ВЧК-ОГПУ, додавши, що генералу порадили залишатися в тіні, щоби його "забули.

Там також зазначили, що рішення про остаточну долю Суровікіна "має приймати одна людина", і що довше генерал буде в тіні, то ймовірніше, що ця людина "охолоне", – маючи на увазі кремлівського диктатора Володимира Путіна.

Ця інформація з’явилася через кілька днів після того, як Віктор Соболєв, колишній російський генерал-лейтенант, а нині депутат Держдуми, повідомив, що Суровікін був усунений з посади командувача окупаційних сил в Україні.

Соболєв також натякнув, що Суровікін зрештою може повернутися, заявивши, що генерал може бути корисний армії пізніше, якщо не буде встановлено, що він зробив серйозні порушення.

Кремль ще не зробив офіційної публічної заяви про місцезнаходження генерала Сергія Суровікіна і ніяк не коментував те, що він нібито знав про похід найманців Євгена Пригожина.