Національна мережа незалежних медіа
Національна мережа незалежних медіа

Національна мережа незалежних медіа
Національна мережа незалежних медіа
чт, 02 травня
+15
$   39.64
  42.3

7 груд. 2023 13:55

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:58
Суспільство
0

99

0

Україна і США підписали меморандум про спільне виробництво озброєння

Україна і США підписали меморандум про спільне виробництво озброєння

Мета меморандуму – сприяння будівництву в Україні власних потужностей для виробництва зброї.


408777048_756575362957473_8032761231617304529_n

Україна та США підписали меморандум про спільне виробництво озброєння та обмін технічними даними на Конференції оборонних індустрій.

Про це повідомив міністр оборони України Рустем Умєров.

«Важливий день. Важливий форум. Відкритий, чесний діалог між українським та американським урядом та компаніями про локалізацію виробництва в Україні, актуальні потреби та спроможності наших країн, можливості для розвитку співробітництва, інвестицій та будівництва спільних підприємств», – пише міністр.

Як повідомили на сайті Міністерства оборони України, документ має сприяти побудові в Україні виробничих спроможностей забезпечувати власні Збройні сили необхідною зброєю. Зокрема, критично необхідними боєприпасами.

У меморандумі зафіксовано підхід, який передбачає подальшу взаємосумісність систем, які виробляються та використовуються в Україні, із системами на озброєнні країн НАТО.

Мініоборони України очікує, що наступним кроком буде підписання домовленостей щодо локалізації виробництв із низкою великих американських компаній-виробників озброєння та військової техніки.

 Україна і США підписали меморандум про спільне виробництво озброєнняУкраїна і США підписали меморандум про спільне виробництво озброєння - фото 2Україна і США підписали меморандум про спільне виробництво озброєння - фото 3Україна і США підписали меморандум про спільне виробництво озброєння - фото 4

30 верес. 2023 09:15

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:58
Політика
0

138

0
В Україні створили Альянс оборонних індустрій – Зеленський

Виробники зброї та військової техніки з усього світу можуть приєднатися до її базової декларації


Screenshot_3

В Україні розпочався перший Міжнародний форум оборонних індустрій.

Про це повідомив президент Володимир Зеленський у Фейсбуці.

«Зараз на десятиліття уперед визначається, якими будуть найбільш потужні оборонно-промислові комплекси, якими будуть їхні пріоритети та що буде стандартом оборони. Саме в Україні це визначається», - зазначив глава держави.

Під час заходу вдалося створити Альянс оборонних індустрій. Виробники зброї та військової техніки з усього світу можуть приєднатися до її базової декларації та продемонструвати, що «вони готові разом з Україною будувати арсенал вільного світу».

«Ми сильна нація. Ми сміливий народ. Ми держава, яка має глобальне значення. Ми обов’язково переможемо. І ми створимо такий оборонний потенціал для України, а отже, для всього вільного світу, який буде відображенням нашої сили», - зазначив Зеленський.