Національна мережа незалежних медіа
Національна мережа незалежних медіа

Національна мережа незалежних медіа
Національна мережа незалежних медіа
пт, 20 вересня
+12
$   41.44
  46.24

3 верес. 2024 16:06

Останнє оновлення  
3 верес. 2024 16:06
Події
0

129

0

Удар по Полтаві: 41 загиблий, 180 поранених, триває розбір завалів

Удар по Полтаві: 41 загиблий, 180 поранених, триває розбір завалів

Що сталося у Полтаві?


3 вересня росіяни завдали удару по Полтаві. Вибухи лунали близько 11:30. Ворожі балістичні ракети прилетіли на територію військового навчального закладу та лікарі, де перебувала велика кількість людей.

О 14:20 Володимир Зеленський повідомив про 41 загиблого та 180 поранених людей.

«Отримав попередні доповіді щодо російського удару по Полтаві. За наявною зараз інформацією, дві балістичні ракети. Влучання по території учбового закладу і сусідньої лікарні. Була частково зруйнована одна з будівель Інституту звʼязку.

Люди опинилися під завалами. Багатьох вдалося врятувати. Більш ніж 180 людей поранені. На жаль, багато загиблих. Станом на цей час відомо про 41 загиблого. Мої співчуття всім рідним та близьким», - сказав президент у відеозверненні.

Він також наголосив, що доручив провести повне та оперативне розслідування всіх обставин того, що сталося.

Міністр МВС Ігор Клименко написав у телеграмі, що рятувальники локалізували пожежу та продовжують розбір завалів.

«Завдяки швидкій та злагодженій роботі 25 людей врятували, 11 з них дістали з-під завалів. Усіх потерпілих невідкладно передають лікарям для надання медичної допомоги.

Поблизу місця влучання розташований житловий масив. У багатоповерхівках ударною хвилею вибило скління, пошкоджено фасади.

Поліція проводить поквартирний обхід - перевіряють, чи немає постраждалих. Вже зафіксовано під сотню заяв про пошкоджене майно.

Роботи тривають. Рятувальні служби з урахуванням безпекової складової працюватимуть, доки не переконаємося, щоб деблокували з-під завалів усіх», - йдеться у повідомленні.

У Міністерстві оборони України заявили, що часовий проміжок між тривогою і прильотом смертельних ракет був настільки коротким, що застав людей в момент евакуації до бомбосховища.

Російські телеграми публікують відео наслідків прильотів по навчально-тренувальному центру ЗСУ у Полтаві.

Українські військові у соцмережах пишуть про велику кількість загиблих.