Національна мережа незалежних медіа
Національна мережа незалежних медіа

Національна мережа незалежних медіа
Національна мережа незалежних медіа
чт, 02 травня
+17
$   39.64
  42.3

6 січ. 2024 14:42

Останнє оновлення  
6 січ. 2024 14:42
Здоров'я
0

3165

0

У ВООЗ закликали відновити карантин і масковий режим

У ВООЗ закликали відновити карантин і масковий режим

Останнім часом зросли випадки захворювання


Гендиректор ВООЗ Тедрос Адханом Гебреїсус закликав продовжувати носити захисні маски та дотримуватися дистанції, щоб уникнути зараження на COVID-19. Останнім часом у світі зросли випадки захворювання.

Про це Тедрос Адханом Гебреїсус повідомив у соцмережі Х.

«Захворювання дихальних шляхів, спричинені COVID19, грип та інші патогени, зростають у багатьох країнах протягом кількох тижнів, і очікується, що це продовжиться після останніх свят», – зазначив посадовець.

Гебреїсус порадив урядам країн відновити масковий режим, вакцинацію та тестування.

«Продовжуйте використовувати маски, вентиляцію та дистанцію, щоб зменшити вплив, і переконайтеся, що ви та ваші близькі зробили щеплення проти COVID-19 та грипу», – пише глава ВООЗ.




5 трав. 2023 16:38

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:57
Здоров'я
0

135

0
ВООЗ скасувала статус пандемії COVID-19

Пандемія коронавірусу офіційно завершилася


52811191_605

5 травня група експертів із глобальної охорони здоров’я прийняла рішення про скасування пандемії коронавірусу.

Про це заявив голова організації Тедрос Аданом Гебреїсус. ВООЗ скасувала статус пандемії COVID-19
30 січня 2020 року ВООЗ вперше оголосила найвищий рівень попередження щодо COVID-19 і з тих пір комісія продовжувала застосовувати цей статус на засіданнях, які проводяться кожні три місяці.

Проте кілька країн нещодавно почали скасовувати надзвичайний стан, наприклад Сполучені Штати. Генеральний директор ВООЗ доктор Тедрос Тедрос Аданом Гебреїсус нещодавно повідомив, що цього року сподівається припинити статус пандемії COVID-19 як глобальної “надзвичайної ситуації”.

27 черв. 2023 21:11

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:57
Здоров'я
0

148

0
В Україні з 1 липня скасовується карантин через коронавірус

Шмигаль подякував медикам за боротьбу з пандемією


bf6f494abddaf3e7

В Україні з 1 липня завершується дія карантину та режиму надзвичайної ситуації у зв’язку з пандемією коронавірусу COVID-19.

Про це на засідання уряду завив прем'єр-міністр Денис Шмигаль.

"З 1 липня завершуємо дію карантину та режиму надзвичайної ситуації у зв’язку з пандемією коронавірусу. COVID-19 став для українців важким випробуванням. Усі наші рішення весь цей час були спрямовані на те, аби зберегти життя людей", — сказав він.

Шмигаль зазначив, що за період пандемії український уряд відпрацював механізми реагування, що стали в пригоді під час повномасштабної війни.

"Тепер відповідаємо на нові виклики, озброєні новими методами та підходами", — сказав прем'єр.

Він подякував медикам за боротьбу з пандемією і зазначив, що нині лікарі та медсестри "не менш героїчно допомагають захисникам та цивільним в умовах повномасштабної війни".

5 травня Всесвітня організація з охорони здоров'я оголосила про закінчення пандемії COVID-19.

1 лип. 2023 09:48

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:57
Здоров'я
0

143

0
В Україні офіційно завершився карантин, спричинений COVID-19. Що зі щепленнями?

Щеплення проти COVID-19 залишаються рекомендованими і безоплатними.


covid_school_son_dad

1 липня карантин та режим надзвичайної ситуації у зв’язку з пандемією коронавірусу в Україні завершено. Відповідне рішення ухвалив уряд. Відповідно, COVID-19 переходить до групи сезонних захворювань як грип.

«Навесні ВООЗ скасувала надзвичайну ситуацію в сфері охорони здоров'я, тобто COVID-19 було перенесено до постійної проблеми охорони здоров'я. Однак COVID-19 нікуди не зникає, а SARS-CoV-2 циркулюватиме надалі. Тому вакцинація залишається рекомендованою, пункти щеплення працюватимуть», – пояснив заступник міністра, головний державний санітарний лікар Ігор Кузін. 

Щеплення проти COVID-19 залишаються рекомендованими і безоплатними. Наразі на рівні країни є понад 7 млн доз вакцини. 

За рекомендаціями ВООЗ, вакцинуватись насамперед мають групи ризику: вагітні, особи віком 60+, імуноскомпроментовані, а також працівники об’єктів критичної інфраструктури. 

Вакцинуватися можна буде як і до скасування карантину: у свого сімейного лікаря або у пунктах вакцинації. Пункти щеплень продовжуватимуть працювати, на їх базі додатково планується проведення рутинних щеплень. 

Вакцинація проти COVID-19 може бути проведена згідно з рішенням лікаря за бажанням пацієнта. При цьому варто зазначити, що вакцинація проти COVID-19 є рекомендованою, але не обовʼязковою. Базовий курс щеплення складається з двох вакцин (або з однієї, якщо використовується однодозна вакцина «Джонсон»). Після того роблять перший бустер і другий бустер. На сьогодні це рекомендована схема – базова для 95 % українців. Рішення щодо 3 ревакцинації проти COVID-19 буде розглянуто на найближчому засіданні НТГЕІ.

Базові протиепідемічні та профілактичні заходи (маски, антисептики, обмежувальні заходи та дистанції у місцях громадського користування)   залишаються рекомендованими та застосовуватимуться у разі точкових спалахів COVID-19 на рівні окремих колективів, міст чи областей. 

Щодо COVID-сертифікатів на території України через відсутність карантинних обмежень його використання та наявність є не обовʼязковою. Попри скасування пандемії кожна держава приймає самостійні рішення щодо запровадження карантинних обмежень стосовно різних інфекційних хвороб, тому в разі закордонних поїздок варто перевірити вимоги країни стосовно COVID-сертифікатів.