Національна мережа незалежних медіа
Національна мережа незалежних медіа

Національна мережа незалежних медіа
Національна мережа незалежних медіа
сб, 27 липня
+20
$   41.1
  44.63

5 лют. 2024 10:55

Останнє оновлення  
5 лют. 2024 10:55
Події
0

183

0

У трьох областях СБУ знешкодила агентурну мережу ФСБ

У трьох областях СБУ знешкодила агентурну мережу ФСБ

Серед затриманих зрадників – інженерка оборонного заводу та чиновниця міськради на Донеччині.


Служба безпеки України знешкодила розгалужену агентурну мережу ФСБ. Правоохоронцями було затримано 5 російських агентів – вони діяли в Одеській, Запорізькій та Донецькій областях.

За інформацією СБУ, зловмисники розвідували місця найбільшого зосередження особового складу та військової техніки ЗСУ на прифронтових територіях.

Завданням агентів було виявляти склади з боєприпасами та паливом ЗСУ, спостерігати за роботою військової промисловості, де ремонтують важке озброєння, а також визначати місці зосередження ЗСУ на прифронтових територіях.

Правоохоронці кажуть, що серед затриманих – посадовиця відділу однієї із міськрад Донеччини. Крім неї в області знаходились ще двоє ворожих агентів – ексочільник місцевого комунального підприємства та мешканка Краматорська.

Іншою учасницею ворожої групи виявилася інженерка-технологиня одного із оборонних підприємств Запоріжжя. Фігурантка «зливала» до ФСБ розвіддані щодо ремонту бойової техніки на виробничих потужностях заводу.

Ще одним російським агентом виявився посадовець транспортної компанії з Одещини. За вказівкою російської спецслужби він збирав інформацію про можливу передачу позашляховиків на потреби ЗСУ.

До вербування російською спецслужбою кожен із фігурантів був активним учасником прокремлівських груп у популярних месенджерах.

Таким чином вони потрапили у поле зору ФСБ, яка потім дистанційно залучила їх до співпраці. Наразі слідчі Служби безпеки повідомили фігурантам про підозру за ч. 2 ст. 111 Кримінального кодексу України.

Їм загрожує довічне ув’язнення.

У трьох областях СБУ знешкодила агентурну мережу ФСБУ трьох областях СБУ знешкодила агентурну мережу ФСБ - фото 2У трьох областях СБУ знешкодила агентурну мережу ФСБ - фото 3У трьох областях СБУ знешкодила агентурну мережу ФСБ - фото 4У трьох областях СБУ знешкодила агентурну мережу ФСБ - фото 5У трьох областях СБУ знешкодила агентурну мережу ФСБ - фото 6У трьох областях СБУ знешкодила агентурну мережу ФСБ - фото 7