Національна мережа незалежних медіа
Національна мережа незалежних медіа

Національна мережа незалежних медіа
Національна мережа незалежних медіа
сб, 27 липня
+20
$   41.1
  44.63

1 лют. 2024 15:13

Останнє оновлення  
1 лют. 2024 15:45
Події
0

265

0

У Тернополі чоловік створив фейкову міськраду, яка роздавала фальшиві «військові квитки»

У Тернополі чоловік створив фейкову міськраду, яка роздавала фальшиві «військові квитки»

Фігурант видавав своїм однодумцям військові квитки від імені фейкової організації.


У Терномолі чоловік створив фейкову міськраду, яка роздавала фальшиві «військові квитки»

У Тернополі правоохоронці викрили чоловіка, який видавав фальшиві військові квитки для уникнення мобілізації. Для цього він створив альтернативний «орган місцевого самоврядування».

Про це повідомили у поліції.

«Фігурант видавав своїм однодумцям військові квитки від імені фейкової організації. Зовні підробки були схожі на військово-облікові документи встановленого зразка і їх використовували для ухилення від мобілізації», – кажуть поліцейські.

Правоохоронці задокументували протиправну діяльність жителя Тернополя, який називав себе прибічником так званого «народовладдя». Він створив фейкову організацію виготовив для неї печатку та інші необхідну документацію. Чоловікам призовного віку, які підтримували організатора, видавали фальшиві військові квитки. Підробки було важко відрізнити від оригіналу. 

Правоохоронці провели санкціоновані обшуки та вилучили печатки, посвідчення, військові квитки та інші документи, пов’язані з діяльністю незаконно створеної організації.

За цим фактом розпочато кримінальне провадження за ч. 2 ст. 353 (самовільне присвоєння владних повноважень або звання службової особи) та ч. 3 ст. 358 (підроблення документів, печаток, штампів та бланків, збут чи використання підроблених документів, печаток, штампів) Кримінального кодексу України. Триває досудове розслідування.

У Терномолі чоловік створив фейкову міськраду, яка роздавала фальшиві «військові квитки»

20 січ. 2024 18:07

Останнє оновлення  
20 січ. 2024 18:07
Події
0

94

0
Поліція викрила чергову схему виїзду військовозобовʼязаних за кордон

Ділки забезпечували перетин кордону поза офіційними пунктами пропуску.


Правоохоронці затримали 33-річного мешканця Берегівського району Закарпатської області та його спільників, які організували незаконне переправлення чоловіків призовного віку за межі України.

Про це повідомили у Нацполіції.

«Кожен із фігурантів виконував окреме завдання у забезпеченні функціонуванні «коридору» до європейських країн», – йдеться у повідомленні.

Для уникнення блокпостів на прикордонних ділянках організатор схеми саджав ухилянтів на потяг, який прямував до визначеного населеного пункту за кілька кілометрів від українсько-румунського кордону. Там на чоловіків вже чекав інший учасник злочинної групи, завданням якого було довезти клієнтів до лінії державного кордону.

17 січня правоохоронці затримали одного з учасників злочинної групи під час спроби переправити двох громадян до Румунії в обхід пункту пропуску. Ще одного фігуранта затримали за місцем його проживання. Також у нього виявили 7 тисяч доларів, які зловмисник отримав від ухилянтів за організацію виїзду.

Поліція викрила чергову схему виїзду військовозобовʼязаних за кордон

«Організатора незаконного каналу переправлення та його посібника, який виконував роль таксиста, правоохоронці затримали у порядку ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України та повідомили йому про підозру. Наразі вирішується питання про обрання затриманим запобіжних заходів», – додають в поліції.

За незаконне переправлення осіб через державний кордон України фігурантам загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 9 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років з конфіскацією майна.

Також у ході досудового розслідування правоохоронці встановлюють інших причетних до схеми осіб.

Поліція викрила чергову схему виїзду військовозобовʼязаних за кордон - фото 2Поліція викрила чергову схему виїзду військовозобовʼязаних за кордон - фото 3Поліція викрила чергову схему виїзду військовозобовʼязаних за кордон - фото 4Поліція викрила чергову схему виїзду військовозобовʼязаних за кордон - фото 5