Національна мережа незалежних медіа
Національна мережа незалежних медіа

Національна мережа незалежних медіа
Національна мережа незалежних медіа
пн, 16 вересня
+21
$   41.36
  46.01

7 груд. 2023 18:20

Останнє оновлення  
29 лип. 2024 14:01
Суспільство
0

182

0

У світі є понад 135 типів сніжинок і жодна з них не повторюється

У світі є понад 135 типів сніжинок і жодна з них не повторюється

Найбільша сніжинка мала розмір аж 3,5 сантиметри.


cikavi-fakti-pro-snizhinok

У нашому світі існує більше 135 типів сніжинок. Проте кожна з них різна. А ймовірність того, що дві сніжинки зазнають однакових умов аж до мікроскопічного рівня, є дуже низькою.

Як розповіли в Українському гідрометцентрі, найбільша сніжинка мала розмір аж 3,5 сантиметри, в той час як більшість ледве досягає 5 міліметрів.

«Сніжинки абсолютно прозорі, адже утворюються з чистого льоду. Проте ми бачимо їх білими, це пов'язано з віддзеркаленням усього спектру світла на малих гранях сніжного кристалу», – йдеться у повідомленні.

За словами фахівців, саме температура, при якій утворюється кристал, і меншою мірою вологість повітря, визначають основну форму кристала льоду.

«Довгі голчасті кристали формуються при температурі -5℃, а дуже плоскі пластинчасті кристали при температурі -15℃. Після народження, кожна сніжинка проживає власне життя, і набуває форми, яку інша сніжинка ніколи не повторить», – додають в гідрометцентрі.

Хоча вони всі прагнуть мати симетричну форму сніжинок-дендритів, в реальності це не так – крихка структура легко ламається і утворюється нова форма.

30 листоп. 2023 16:47

Останнє оновлення  
29 лип. 2024 14:01
Суспільство
0

169

0
Зима принесе в Україну циклон зі снігом

Очікуємо невеликий мороз та опади


Screenshot_8

1 грудня в Україну прийде черговий циклон. Збільшиться хмарність, очікується сніг та дощ, подекуди налипання мокрого снігу й ожеледиця. Сильний вітер південно-західного напрямку буде лише в південній частині та на сході України. На крайньому півдні суттєві опади завтра малоймовірні.

Про це повідомила у своєму фейсбуці синоптикиня Наталя Діденко.

Температура повітря вночі -2-5 градусів, завтра вдень у західних та північних областях від 2 морозу до 2 тепла, у центральній частині +2+8 градусів, на півдні та південному сході +9+14 градусів.

За її словами, у Києві зима розпочнеться класично – снігом. Протягом дня 1-го грудня опади поступово слабшатимуть та припинятимуться.

Температура повітря у столиці вночі очікується 0-3 морозу, вдень у п'ятницю 0-2 градуси тепла.

Зима в Україну принесе циклон зі снігом