Національна мережа незалежних медіа
Національна мережа незалежних медіа

Національна мережа незалежних медіа
Національна мережа незалежних медіа
пн, 16 вересня
+22
$   41.36
  46.01

24 жовт. 2023 15:11

Останнє оновлення  
29 лип. 2024 14:01
Події
0

209

0

У секторі Газа загинули двоє українських дітей

У секторі Газа загинули двоє українських дітей

Загинули двоє дітей — брат і сестра 9 та 6 років. Їхня мати — українка, родом із Харкова.


Screenshot_7

У місті Газа 24 жовтня внаслідок ракетного обстрілу загинули двоє дітей, які є громадянами України. Вони були 2014 та 2017 років народження.

Речник Міністерства закордонних справ України Олег Ніколенко у коментарі hromadske підтвердив загибель в Секторі Гази двох українських дітей 2014 та 2017 років народження. Їхні особи встановлені.

«Співчуваємо батькам. Представництво України в місті Рамалла з’ясовує всі обставини трагедії та підтримує зв‘язок із родичами», — додав він.

Раніше про це також казав «Суспільному» представник української громади, який нині перебуває у Секторі Гази. За його словами, двоє дітей — брат і сестра 9 та 6 років. Їхня мати — українка, родом із Харкова. Вона вижила.

23 жовт. 2023 11:05

Останнє оновлення  
29 лип. 2024 14:01
Світ
0

189

0
Ізраїль назвав умову, при якій скасує наземну операцію у секторі Гази

Речник ЦАХАЛ назвав умову скасування наземної операції в секторі Гази


Screenshot_7

Ізраїль скасує наземну операцію у секторі Гази, якщо ХАМАС звільнить усіх заручників і здасться.

Про це сказав речник Армії оборони Ізраїлю Джонатан Конрікус в інтервʼю австралійському ABC.

«Якби ХАМАС вийшов зі своїх схованок, в яких вони ховаються за ізраїльськими цивільними, повернув наших заручників — усіх 212 — і здався беззастережно, тоді війна закінчилася б», — сказав Конрікус.

«Якщо вони цього не зроблять, нам, імовірно, доведеться піти і зробити це [почати наземну операцію в секторі Гази]», — додав він.

Конрікус не відповів, чому наземне вторгнення відклали, і натомість заявив, що ізраїльські військові «повністю ліквідують ХАМАС».

Водночас американський телеканал CNN із посиланням на джерела писав, що Білий дім тисне на Ізраїль, аби той відклав наземне вторгнення, щоб уможливити переговори про звільнення нових заручників.

«[Адміністрація] зажадала від ізраїльського керівництва затримки [із наступом] через прогрес із заручниками» та необхідність доставити вантажівки з гуманітарною допомогою до Гази», — зазначив телеканал.