Національна мережа незалежних медіа
Національна мережа незалежних медіа

Національна мережа незалежних медіа
Національна мережа незалежних медіа
пн, 16 вересня
+21
$   41.36
  46.01

21 лют. 2024 18:16

Останнє оновлення  
29 лип. 2024 14:01
Світ
0

818

0

У нетрях Амазонки знайшли найбільшу в світі змію

У нетрях Амазонки знайшли найбільшу в світі змію

Анаконда завтовшки, як автомобільна шина.


У нетрях Амазонки знайшли найбільшу в світі змію

Найбільшу в світі змію знайшли у нетрях Амазонки. Анаконда завдовжки майже 8 метрів, яка має голову, розміром з людську. Вага плазуна – близько 200 кілограмів.

Відкриттям, зробленим у Бразиції, поділився професор та телеведучий Фрік Вонк, – повідомляє видання The Sun.

Північна зелена анаконда, яку побачив професор Вонк, виявилась справжнім гігантом серед змій. Її розміри перевершували всі очікування та уявлення про те, наскільки великими можуть бути ці створіння.

Порівнюючи з іншими видами, такими як сітчастий пітон, який вважався найбільшим до цього моменту (в середньому досягає довжини 20 футів 5 дюймів), стає зрозуміло, наскільки дивовижне відкриття зробив вчений.

«Зелені анаконди, що зустрічаються в Південній Америці – у Венесуелі, Сурінамі та Французькій Гвіані, мабуть, належать до зовсім іншого виду. Хоч, на перший погляд, вони виглядають майже однаково, однак генетична різниця між ними становить 5,5 %, а це дуже багато. Наприклад, люди та шимпанзе генетично відрізняються один від одного всього на 2%», – пояснює Вонк.




Він назвав новий вид Eunectes akayima, що перекладається з латини як «Північна зелена анаконда». Слово «akayima» було взято з мов корінних народів північної частини Південної Америки й означає "велика змія". Така назва, на його думку, має відображати велич та важливість цього виду плазунів у світі природи.

«Я вивчаю анаконду вже 32 роки, тому постає питання, скільки ще нових видів існує, про які ми не знаємо. Якщо така знакова тварина залишалася непоміченою протягом стількох років, то як щодо менш помітних і менш вивчених звірів і рослин? Ця знахідка змушує нас замислитися про справжнє розмаїття Південної Америки», – каже колега Вонка, професор Рівас.

На відео дослідники показали дивовижну істоту у всій її величині. Анаконда завтовшки, як автомобільна шина, викликає водночас жах і захоплення.