Національна мережа незалежних медіа
Національна мережа незалежних медіа

Національна мережа незалежних медіа
Національна мережа незалежних медіа
пн, 16 вересня
+22
$   41.36
  46.01

3 верес. 2024 16:17

Останнє оновлення  
3 верес. 2024 16:17
Політика
0

398

0

У НАБУ звільнили заступника директора Углаву

У НАБУ звільнили заступника директора Углаву

Він фігурував у справі «зливів».


Директор Національного антикорупційного бюро (НАБУ) Семен Кривоніс звільнив свого першого заступника Гізо Углаву через дисциплінарний проступок. Незадовго до цього Углава подав заяву на Кривоноса до Національного агентства з питань запобігання корупції (НАЗК).

Про звільнення Углави повідомили в НАБУ, пояснюючи, що він порушив присягу державного службовця, правила етичної поведінки, закон «Про державну службу», а також кодекс етики працівника НАБУ.

Службове розслідування та Дисциплінарна комісія бюро встановили, що Углава вчинив дії та висловлювання негативного характеру, спрямовані на дискредитацію працівника бюро, який подав службову записку про можливий витік інформації.

Ці дії створили серед працівників НАБУ усвідомлення, що викривальна діяльність може мати негативні наслідки. У бюро наголосили, що це є неприпустимим порушенням стандартів етики та доброчесності.

Голова громадської організації «Центр протидії корупції» Віталій Шабунін заявив, що Углава чинив тиск на детективів, які повідомили про витоки інформації фігуранту розслідування НАБУ. Імовірно, йдеться про справу щодо корупційних схем у проєкті «Велике будівництво», в якій фігурує Юрій Голик.

У відповідь на своє звільнення Углава заявив, що здає посвідчення та жетон, зазначивши, що зробив значний внесок у зміцнення антикорупційної системи України. Він також підкреслив, що його боротьба за справедливість не закінчена, і планує звернутися до суду та продовжити взаємодію з НАЗК.

Голова комітету Верховної Ради з питань антикорупційної політики Анастасія Радіна визнала, що в НАБУ нарешті визнали наявність проблем і почали реагувати. Однак вона зауважила, що звільнення лише Углави не розв'яже всіх проблем, і в НАБУ планується незалежний аудит, який дасть детальні відповіді на питання щодо внутрішніх проблем бюро та необхідних змін.

Нагадаємо, голові Антимонопольного комітету Павлу Кириленку висунули підозру у незаконному збагаченні на понад 56 млн гривень.