Національна мережа незалежних медіа
Національна мережа незалежних медіа

Національна мережа незалежних медіа
Національна мережа незалежних медіа
пн, 16 вересня
+22
$   41.36
  46.01

21 груд. 2023 09:44

Останнє оновлення  
29 лип. 2024 14:01
Культура
0

219

0

У кінотеатрах покажуть українські мультфільми від «Довженко-Центру»

У кінотеатрах покажуть українські мультфільми від «Довженко-Центру»

Вісім коротких мультфільмів оцифровували з 2021 року.


Кінолабораторія «Довженко-Центру» оцифрувала мультфільми класики української анімації, які покажуть у кінотеатрах напередодні Різдва та Нового року.

Вісім коротких мультфільмів від восьми режисерів та режисерок оцифровували з 2021 року. «Це кумедні, повчальні та зворушливі анімаційні історії, тепло яких зігріє цими холодними днями», – додають в команді.

Серед мультфільмів:

  • «Осінній вальс», Юрій Скирда (1989 рік)
  • «Жили собі думки», Володимир Гончаров (1983 рік)
  • «Як Їжачок та Ведмежа міняли небо», Наталія Марченкова (1985 рік)
  • «Коза-Дереза», Ірина Смирнова (1995 рік)
  • «Казка про білу крижинку», Євген Сивокінь (1974 рік)
  • «Як козаки в хокей грали», Володимир Дахно, Тадеуш Павленко (1995 рік)
  • «Рукавичка», Наталія Марченкова (1996 рік)
  • «Повертайся, Капітошко!», Борис Храневич (1989 рік)

Показ розпочнуть з 21 грудня у мережі кінотеатрів «Планета Кіно» у Києві, Харкові, Львові, Дніпрі, Одесі і Сумах. Зазначають, що згодом мультфільми покажуть і в інших кінотеатрах.

19 груд. 2023 11:06

Останнє оновлення  
29 лип. 2024 14:01
Культура
0

317

0
Нешаблонні книжки для дітей, які сподобаються навіть дорослим. Рекомендація

Підбірка найкращих дитячих книг українською.


Screenshot_17

Книжки для дітей – чудовий подарунок на новорічні свята. Вони доступні, різноманітні та дуже красиві. Тут мова не про старі-добрі казки, сюжети яких наводять жах (згадайте «Солом’яного бичка», де дід хотів зняти шкуру з тварин). Давайте підемо трішки далі – чудові українські переклади закордонних авторів. Це видання, які дивують оригінальністю і навіть мають терапевтичний ефект. Вони допомагають малечі побороти свої страхи, вчать мріяти та йти до своїх бажань.

Україна.info пропонує підбірку видань для малечі від 0 до 10 років. Лише розгорніть книгу - і ви самі не зможете відірватися!

Книжки про будівництво Шеррі Даскі Рінкер

Серія дитячих книжок Шеррі Даскі Рінкер давно захоплює дітлахів у всьому світі. Це сюжети про будівельні машини, які дружно стають до роботи, працюють, а потім лягають спати після насиченого робочого дня. Історії мають віршовану форму. Тому вже після кількох спільних прочитань малюк повторюватиме рядки. Звичайно, потрібно відзначити чарівну мову авторки і поетичний переклад від Володимира Чернишенка.

Художнє оформлення видання – окрема насолода споглядання. Це незвичайні книжечки, що за допомогою глибоких кольорів ілюстрацій та «сонливому» фіналу вкладуть у ліжко навіть затятих непосид.

Крайня книга серії «Моє будівництво і різдвяне дійство» відрізняється своїм форматом: вона менша за розміром та має віконечка, які можна відкривати, щоб побачити малюнки.

До серії книг входять:

  • «Мала Мак-Маня приймає вітання»
  • «Тримайся міцно, моє будівництво»
  • «Спи міцно, моє будівництво»
  • «Потяг-дрімотяг»
  • «Святкова, чудова новобудова»
  • «Моє будівництво і різдвяне дійство»

Рекомендований вік - 0+.

Нешаблонні книжки для дітей, які сподобаються навіть дорослим. Рекомендація

«У лісі на морі у джунглях і в полі: історії про тварин» Еріка Де П'єрі

На книжкових полицях – чимало видань, які розповідають про тварин. Та далеко не всі вони здатні захопити маленького читача ще з перших сторінок. Книга «У лісі на морі у джунглях і в полі: історії про тварин» має гарне художнє оформлення.

Герої історій – живі й казкові. Підтекст розповідей допоможе дитині зрозуміти, що потрібно, попри складнощі, вірити у свої сили й наполегливо досягати мрії. Також розкаже про безкорисну любов мами і тата. Навчить бути слухняним та не насміхатися з інших. А комусь, можливо, навіть допоможе не боятися стоматолога.

Книга має чотири часини: Тварини на фермі, Тварини у лісі, Морські тварини й Тварини джунглів і саван. Коротенькі цікаві оповідання знайомлять малюків із тваринками, що мають різний спосіб життя. Простий зрозумілий зміст, гарна мова (дякувати перекладачці), прекрасні влучні імена героїв.

Рекомендований вік – 3-10 років.

Нешаблонні книжки для дітей, які сподобаються навіть дорослим. Рекомендація - фото 2

«Маленькі історії про дружбу і чудеса» Рейчел Брайт. Ілюстрації Джима Філда

Говорячи про назву цих видань, важливо вказувати не лише автора, але й ілюстратора. Чому? Зрозумієте після того, як вперше розгорнете одну із книг. Літературні поціновувачі називають цю серію оповідань «золотим фондом» дитячої літератури.

Маленькі історії про дружбу і чудеса – це:

  • «Як коалу гуляти викликали»
  • «Дві білки і шишка з гілки»
  • «Як знайти лева?»
  • «Про кашалота, якому все збирати охота»
  • «Вовк шукає шлях до зграї»

Книги мають терапевтичний ефект. Кожна з них допомагає дитині побороти якісь свої страхи, стати сміливішою та сильнішою, навчитися дружити. Історії наповнені неповторним гумором, що додає героям особливої чарівності.

Звичайно, без віртуозної роботи української перекладачки Ганни Яковенко отримати таку насолоду від прочитання було б неможливо. Їй вдалося перекласти римовані історії, зберегти сюжет, гумор та незвичайні характери героїв.

Саме настав час прочитати і переконатися у цьому.

Рекомендований вік – 3-5 років.

Нешаблонні книжки для дітей, які сподобаються навіть дорослим. Рекомендація - фото 3

«Рексик. Велика книга пригод» Єва Барська, Марек Глоговскі, Анна Сойка

Героєм великої книги пригод став знаний з дитинства Рексик – із плямкою довкола ока та рудим вушком. Бачили такий мультик? Він знайомить читача зі своїм сільським життям. Подвір’я, ліс, озеро, поле – стають сценою для чогось цікавого. Корова Красуля, пес Азор, коза Мальвіна, качка Крячка, курка, коти, свинка Бальбіна, індик Ізидор та інші мешканці не нудьгують ні хвилини і не дозволять цього своїм читачам.

Без перебільшення – книга є однією із найкращих для дітей. Вона «легко» написана, тому об’ємні, на перший погляд, історії «проковтуються» за хвилини. Кожен сюжет має повчальний зміст, але він подається невимушено і цікаво. Видання сподобається як дітям, так і дорослим.

Рекомендований він – від 3 років.

Нешаблонні книжки для дітей, які сподобаються навіть дорослим. Рекомендація - фото 4

«Різдво у Великому дереві» Силві Мішлен

Різдвяні книги особливі. Вони не лише розповідають історію на своїх сторінках, але й дарують віру в дива, а дорослим дозволяють поринути у дитинство.

Книжка «Різдво у Великому дереві» французької письменниці Сільві Мішлен обов’язково сподобається маленьким любителям новорічних історій. Сюжет розгортається навколо великого дерева, де живе родина білок. Перед святом один із малюків заховався у чарівному лісі. На пошуки вирушає тато. Читачі шукають маленьких звірят і, одночасно, спостерігають за тим, як всі готуються до великого свята.

Книга має віконця, які потрібно розгортати. Таким чином читач зазирає у потаємні місця та будиночки. Це точно не залишить малюків байдужими.

Особлива увага на ілюстрації. Їх можна розглядати безкінечно, навіть не читаючи текст. До речі, авторка підібрала досить незвичні імена для білченят, що живуть на вершечку дерева: Мельхіор, Бальтазар і Каспар (такі імена мали волхви, які принесли Ісусу дари на Різдво).

Рекомендований вік – 0+.

Нешаблонні книжки для дітей, які сподобаються навіть дорослим. Рекомендація - фото 5

«Острів мого дідуся» Бенджі Девіс

Прекрасна й світла історія. Дитяча книга, що розкриває болючу тему втрати рідних. У своїх рядках та ілюстраціях розповідає малюкам, що наші близькі завжди залишаться поруч, навіть, якщо здається, що вони дуже далеко. Або їх зовсім немає…

«Острів мого дідуся» — це чарівне видання про прощання з минулими. Історія про те, як ми зберігаємо найдорожчі спогади. Але головне — про те, що любов нікуди не зникає.

Авторству Бенджі Девіса також належать книги-бестселери «Мій друг кит», «Мій друг кит повернувся» та «Бабусина пташка».

Вік – 3+.

Нешаблонні книжки для дітей, які сподобаються навіть дорослим. Рекомендація - фото 6

«Велика книжка про пори року» Анна Казаліс

Якщо ви хочете познайомити свою малечу із різними порами року, то кращої книги і не знайти. Тут немає стандартних фраз про те, що восени облітає листя, а влітку стає тепло і зелено. Авторка майстерно передала особливості осені, зими, весни та літа через традиції звірят у Великому лісі.

Восени звірі приходять на ярмарок, готують яблучний сік за таємним рецептом, взимку – печуть пироги до новорічних свят і збираються у сімейному колі, щоб послухати історії дідуся. Весною організовують концерт, влітку – змагання із плавання та варять найсмачніше варення.

Кумедні історії із яскравими ілюстраціями не тільки розкажуть дитині про пори року, але й покажуть їй, що таке домашнє тепло, повага і дружба та допомога.

Рекомендований вік – 0+.

Нешаблонні книжки для дітей, які сподобаються навіть дорослим. Рекомендація - фото 7