Національна мережа незалежних медіа
Національна мережа незалежних медіа

Національна мережа незалежних медіа
Національна мережа незалежних медіа
сб, 27 липня
+20
$   41.1
  44.63

26 січ. 2024 13:52

Останнє оновлення  
26 січ. 2024 13:52
Події
0

227

0

У Кам’янці-Подільському поліція вилучила пів сотні черепах в організаторів незаконної виставки

У Кам’янці-Подільському поліція вилучила пів сотні черепах в організаторів незаконної виставки

Рептилій передали до Кам’янець-Подільського еколого-натуралістичного центру учнівської молоді.


У Кам’янці-Подільському закрили пересувну виставку рептилій. За її відкриття організатору загрожує максимум 850 грн штрафу.

Про це повідомили у поліції Хмельницької області.

«До Кам’янець-Подільського райуправління поліції ГУНП в Хмельницькій області надійшло звернення від зоозахисників про те, що у місті незаконно функціонує виставка рептилій», – кажуть у поліції.

Звернення було 22 січня від зоозахисників з організації Uanimals.

«Що не так із виставкою: по-перше, черепахи там у тісних акваріумах без можливості розвертатися, а ті, що на суші, цілий день повзають у доступі людей, які в буквальному сенсі роблять з ними, що заманеться. По-друге, такі пересувні виставки тварин вже заборонені законом»,зазначили активісти.

У прес-службі поліції Хмельниччини повідомили, що на організатора виставки склали адмінпротокол за ч.3 ст. 88-1 КУпАП (порушення правил утримання диких тварин у неволі або в напіввільних умовах). Йому загрожує від 51 до 850 грн штрафу.

Також додали, що на період до розгляду протоколу у суді працівники поліції вирішили тимчасово передати 61 рептилію, серед яких 52 черепахи, на утримання у Кам’янець-Подільський еколого-натуралістичний центр учнівської молоді.

«Там тварини перебуватимуть, доки суд не визначить їхню подальшу долю», – кажуть правоохоронці.

У Кам’янці-Подільському поліція вилучила пів сотні черепах в організаторів незаконної виставкиУ Кам’янці-Подільському поліція вилучила пів сотні черепах в організаторів незаконної виставки - фото 2

5 груд. 2023 11:33

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:58
Світ
0

107

0
Черепаха Джонатан відсвяткував 191-річчя. Він найстаріша наземна тварина у світі

Зоологи кажуть, що Джонатан у хорошому здоров'ї.


Screenshot_6

Найстаріша наземна тварина у світі — черепаха Джонатан — відсвяткувала 191-й день народження.

Про це свідчить запис у Книзі рекордів Гіннеса.

Вважається, що він народився близько 1832 року, тому що був повністю зрілим, коли його привезли з Сейшельських островів на острів Святої Єлени в 1882 році. Отже, тоді черепасі було не менше 50 років. Імовірно, Джонатан навіть старший за ці оцінки.

Джонатан — гігантська черепаха Сейшельських островів (Aldabrachelys gigantea hololissa). Він уже значно перевищив середню тривалість життя свого виду — 150 років.

«Джонатан у доброму здоровʼї, і всі ознаки на даний момент дають нам надію, що він досягне третього століття — якщо він насправді цього ще не зробив», — кажуть зоологи.

Хоча світ навколо нього дуже змінився, Джонатан все ще любить сонце, але в дуже спекотні дні йде в тінь. У погожі дні він засмагає — його довга шия та ноги повністю витягуються з панцира, щоб поглинати тепло та передавати його до тіла.

А в холодні зимові дні черепаха закопується у залишки листя або скошену траву і залишається там цілий день.