Національна мережа незалежних медіа
Національна мережа незалежних медіа

Національна мережа незалежних медіа
Національна мережа незалежних медіа
пн, 16 вересня
+22
$   41.36
  46.01

30 жовт. 2023 08:55

Останнє оновлення  
29 лип. 2024 14:01
Світ
0

158

0

У Дагестані кажуть, що протести в аеропорті влаштували українці

У Дагестані кажуть, що протести в аеропорті влаштували українці

Це «вороги Росії» намагаються дестабілізувати обстановку в Дагестані та створити протестний фон, - пишуть російські ЗМІ


Screenshot_16

Глава республіки Дагестан Сергій Меліков заявив, що заворушеннями в аеропорту Махачкали, які сталися ввечері 29 жовтня, «оперували з України».

Його цитує «РИА Новости», пише «Слово і діло».

«Я вважаю, що ініціатори цієї акції, безперечно, наші вороги, безумовно, ті, хто оперував цими заходами з території України. Але, на жаль, доводиться констатувати, що підтримку учасникам заворушень надавали, мабуть, у тому числі й ті, кому соціально-економічні перетворення в Дагестані не є вигідними…», – сказав Меліков.

За його словами, це «вороги Росії» намагаються дестабілізувати обстановку в Дагестані та створити протестний фон.

Меліков додав, що один із Telegram-каналів, в якому публікуються заклики до мешканців регіону виходити на мітинги, контролюється з-за кордону: «Сьогодні ми отримали абсолютно достовірну інформацію про те, що канал «Ранок Дагестану» адмініструється та регулюється з території України. зрадниками, бандерівцями».

Місцеві правоохоронці встановили понад 150 активних учасників заворушень в аеропорту Махачкали, 60 із них затримано, решту шукають. Внаслідок масових заворушень постраждали понад 20 осіб, у тому числі поліцейські.

Роботу аеропорту мають намір відновити протягом двох-трьох днів.

30 жовт. 2023 07:16

Останнє оновлення  
29 лип. 2024 14:01
Політика
0

146

0
У Дагестані люди заблокували аеропорт, шукаючи «біженців з Ізраїлю». Що про це думає Зеленський?

Володимир Зеленський відреагував на ситуацію в Дагестані.


Screenshot_9

У Махачкалі (Росія) натовп людей прорвався на летовище після прибуття рейсу з Тель-Авіва, вони вигукували антисемітські гасла і намагалися штурмувати літак.

Про це повідомляє видання Meduza з посиланням на телеграм-канали Дагестану.

"В аеропорту Махачкали перед прильотом рейсу з Тель-Авіва зібралися сотні людей. Це сталося після закликів, що поширилися в телеграм-каналах, брати участь у сході біля аеропорту і перевіряти машини поруч із будівлею. Повідомлення про "біженців з Ізраїлю", які нібито прибувають у Дагестан", - ідеться в повідомленні, опублікованому в неділю ввечері.

Зазначається, що натовп зупиняв автомобілі, які виїжджали з території аеропорту. У людей, які перебували там, перевіряли паспорти. Серед зупинених натовпом транспортних засобів був автозак ОМОНу.

Через кілька годин протестувальники увірвалися в будівлю аеропорту. "Росавіація повідомила, що аеропорт закрито "до нормалізації ситуації" на приймання і відправлення рейсів "у зв'язку з проникненням невідомих осіб на перон аеропорту", - пише Meduza.

Володимир Зеленський відреагував на ситуацію в Дагестані.

«Це не поодинокий випадок у Махачкалі, а скоріше частина поширеної в Росії культури ненависті до інших націй, яку пропагують державне телебачення, експерти та влада», — написав президент.

Він наголосив, що голова МЗС Росії, російські пропагандисти й Володимир Путін неодноразово робили антисемітські заяви, поширюючи культуру ненависті.

«Російський антисемітизм і ненависть до інших націй системні й глибоко вкорінені. Ненависть — це те, що спонукає до агресії та терору. Ми повинні працювати разом, щоб протистояти ненависті», — зазначив Зеленський.

У Дагестані люди заблокували аеропорт, шукаючи «біженців з Ізраїлю». Що про це думає Зеленський?